3 Fazlı 4,5 KW bir dalgıç pompa bağlantısı nasıl yapılır?

arkadasım 6-8 a termik kullan zaten motorun max cekecegi akım 8 -10 A dir yuke bindiginde pens ampermetre ile akımlarını olç ona yakın bir ampere termigini setle
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
motorlarda en kolay Amper hesaplaması KW x 2= A dir yani bu motor maximum 4,5A x2= 9A(+-%5) çekmesi gereklidir, yani 9 civarı Amper çekerse motorunuzun çalışmasında erhangi bir sorun yok demektir . Fazla çekmesinn sebebine gelince gerilim düşüklüğü vs etkenler karşınıza çıkar.. termik seçiminize gelince kablonuzun boyu ve faz düşümü olup olmayacağını bilmediğimiz için 6-10olması gereken fakat erhangi bir sorun çıkması durumunda yanınızda 10-16 termik bulundurmanızda da fayda var diye düşünüyorum.....
 
motordan çıkan kablo kaç tane ? 6taneyse yıldız üçgen yol verebilirsin hem ayrıca motr etiketinde de yazması gerekli eğer oda yoksa kablo sayısıyla anlayabilirsin motorun kW'ı küçükse direk yolvermende bi sorun olmaması gerek.. teşekkürler
 
Bu pompaya dırek yol verebilirsiniz . Motor nominal akımı 8,4 amper cıvarıdır. Bunun ıcın , mesela moeller pkzm01-10 6.3-10 a arası motor korum şalteri kullanbilirsin.
 
İlgili motor klemenslerinden kaç adet kablo bağlantısı bulunuyor?3 adet kablo bağlantısı varsa hiç sıkıntıya girmenize gerek yok. 3 faz verin motorunuz çalışacaktır.

Motorlara 4kw dan sonra mutlaka yıldız/üçgen yolvermek gerektiği kanısı piyasada oluşmuş durumda. Bu çok doğru bir düşünce değil. İlgili motor üzerinde bulunan etiket değerlerine bakarak motora yıldız veya üçgen olarak yol verilebilir.

4kw dan sonra motorlara yıldız/üçgen yol verilmesi daha çok TEDAŞ'ı ilgilendiren bir husustur. Elektrik sistemlerinde ki gerilim düşümlerinin %5'in üzerinde olamaması istenir. Gerilim düşümünüz %5'in üzerindeyse ilgili sistemi besleyen Orta gerim trafolarının daha büyük seçilmesi gerekmektedir.

Bildiğiniz gibi motorlar ilk kalkış anlarında gerilim düşümlerine neden olmaktadır.Bu gerilim düşümlerinin en aza indirgenmesi için TEDAŞ 4kW'lık motorlardan sonra ki güçlerde yıldız/üçgen yol verilmesini istemektedir.

Fakat sizin kendi fabrikanız vardır. Bu fabrikanında kendisine ait bir trafosu vardır. Bu trafonun gücüne göre gerekirse 200kW'lık motora bile direk yol verebilirsiniz.Hiç bir sorun çıkmaz.
 
Arkadaşlar mrb 7.5 kw lik bir dalgic pompa için hem otomatik hem manuel çalışabilecek bi pano nun bağlantı şeması lazım lütfen yardımcı olun malzemelerin ismi de lazım
 
4.5 kw motor için sof starter falan maliyete gerek yok. direkt üçgen bağlayın, çekeceği tam yükte max. 9 amper civarıdır. 23A diyen olmuş ki vah ki ne vah.
6-10 amper termik bağlayıp 8'e ayarlayın. altı üstü dalgıç pompa. ahu çalıştırmıyorsunuz. zaten endüstri tesislerinde bile 5.5 kw'dan sonra yıldız-üçgen bağlarlar çoğu yerde.
 
Şu 4 kwdan sonra yok 5.5 sonra yıldız üçgen uydurmalarına son verin artık biz 22 kw motora dahı direk üçgen yol veriyoruz gerektiğinde. siz direk 3 gen bağlayacaksınız. motordan 6 kablo çıkıyorsa ölçü aletini alın elinize beni arayın 0***
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst