3 anahtar ile iki lamba yakma

erhenn

Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
4
Puanları
1
slm arkadaşlar bi konuda yardıma ihtiyaç duydum sizlerden. elimizde 3 anahtar var iki adet ampül 1 anahtar ile 1 lamba yancak ikinci nahtar ile 2 ci lamba 3 anahtar ile her iki lamba yanıp söncek tek devre üzerinden ....3 anahtar 2 ampül harici başka bir cihazda kulanılmıyacak özellikle belirmek istedim .ampül veya anahtarlara 3cü bir kabloda cekilmiyecek.şimdiden tşkl.
 
bir tane hat basıan anahtarı koy 3 yanarken 3 anahtarı kapatr elektirik kesilir lambaların söner anahtara kablo çekmeden her anahtara ayrı lamba bağla ayrı ayrı yanar söner 3 . anahtar sigorta gibi hat basına bağlamıs olursun
 
malesef olmaz sizin söylediğiniz ozaman kesici konumuna girer 1.2 ci lambayı yakmak istersen hat başındaki anahtarın acık olması gerekir kapalı ise 1.2 ci anahtarlar görev yapmıyacaktır...

arkadaşlar lütfen yardım şu anakadar 40 kişi görüntülemiş ama 1 cevap var sizler neden cevap yazmadınız ilginimizi çekmedi yosa böyle bir çalışma sistemi yokmudur ..yok ise hoca neden böyle bir soru sordu hoca bu konuda iddalı ben iki gündür uğrasıyorum birşey bulamadım şu ana kadar. bulur isem sizlerle mutlaka paylaşıcam..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
erhenn arkadaş valla dediğin soru üzerine biraz ugrastım ama kusura bakma bi şey çıkaramadım.Ancak cevabını inan senden fazla merak ediyorum.insallah biri çözerde bi şey daha ögreniriz.bir de bu anahtarların çift yönlü çıkışı var demi yani biri normalde açık dieri normalde kapalı?bence böyle ise çıkma ihtimali yüksektir.Neyse inşllah biri çözer.Kolay gelsin..
 
bu sorunun cvbını bılen yokmu arkadaslar
 
Arkadaşım şu soruyu daha detaylı anlatırmısın.Anahtar dediğin adi anahtar mı yoksa buton mu devrede kontaktör kullanılacak mı? 3 anahtar demişsiniz anahtarların sıralaması önemli mi mesela hep ilk önce birinci lamba mı yanacak.
 
ilk iki anahtar normal, üçüncü anahtar çift kontaklı kullansak arkadaşın sorusuna çözüm olur herhalde
 
Arkadaşlar çizim yapma imkanım olmadığı için yazıyorum
1 anahtar: faz-birici anahtar-birinci lamba nötr
2 anahtar: faz ikinci lamba- ikinci anahtar nötr
3 anahtar: faz ikinci lamba- birinci anahtar birinci lamba nötr( iki lamba üçüncü anahtar ile seri bağlanır)
 
Elektrik,elektronik devrelerle fazla kafa patlatmaya gerek yok.Muhtemelen mutfaktaki fırınların bir çoğunda alt,üst veya her iki rezistansı birden çalıştırmaya yarayan anahtarlar var.Belki evinizdeki modelde olmayabilir ,o zaman mutfak eşyaları satan bir kaç dükkandan birinde mutlaka görebilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,360
Mesajlar
917,020
Kullanıcılar
450,231
Son üye
matrix96

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst