3 adet Duracell D Pil Yerine Hangi Adaptör Kullanılabilir?

hard_way16

Üye
Katılım
21 May 2017
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
35
Merhaba üstadlar, bu konu 2013 yılınca açılmış ama ben tam anlamadım. Benimde 3 adet D pil ile çalışan bir oyuncağım var. Her biri 1.5 V. Yani toplamda 4.5 volt yapmaktadır. Tamam 4.5 voltluk ac-dc adaptör alacağımda Mah değeri kaç olacak acaba 1Amper alsam çokmu olur az mı? bütün gece çalışacak adaptörü yada cihazı zorlamasını istemiyorum bebek için sakıncalı birşey olmasın sonrasında... Yardımlarınızı bekliyorum şimdmden teşekkür ederim. İyi yıllar...

dfvcx.jpg
s82fy.jpg


4.5 volt 500 mah yetermı yada 1200 mah fln mı alsam yada 1200 mah alsam fazla olduğu ıcın zarar verırmı yoksa cıhazın ıhtıyacı kadar olan mah değerınımı kullanır acaba?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Konu dışı mesajlar silinmiştir!
 
Eger piller seri baglaniyorsa mah degeri degismez
 
Normal bir telefon adaptörü tak çalıştırır.5 volt 2 amper yada 1 amper
Toplam 4,5 voltluk 3 adet kalem pil ile çalışan Trendyol'dan promosyon olarak aldığımız led şeritin entegresi usb kablosunun kutuplarını doğru bağlamama karşın yandı ve çalışmaz hale geldi. Nedeni ne olabilir? Bu entegre 4,5 volt ile çalışıyordu ama. Tel adaptörü 5v 1.3 amper.
 
Yüke göre usb çıkışları 4.5-5.5 volt arası olabilir. Belki led şeritin bir arızası vardı. Kalem pillerle çalışıyor muydu? Çalışma süresi uzadığında ısınma yapabilir. Aslında araya bir adet diyot seri bağlanarak 0.7 volt düşürerek usb ile çalışıyor olması beklenir. Çekilen akımın 1A altında olacağını düşünüyorum.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,719
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst