3/0 pigeon enh projesi çizmeye nereden baslamalıyım? (el ile çizim)

fnr98

Üye
Katılım
25 Ağu 2020
Mesajlar
2
Puanları
1
Merhaba, 3/0 pigeon şablonum ve milimetrik profil kağıdım var ödev için teorik olarak bir ENH projesi çizeceğim (el ile) ancak sehim şablonunun kullanımından çok emin değilim. Bunu öğreten bir kaynak yada video var mıdır? ayrıca sapma acılarına göre seçilmesi gereken direklerin tablosu da varsa çok mutlu olurum. 3. sınıf öğrencisi olduğum için bilgilerim bir yerde kısıtlı kalıyor, yardımcı olursanız sevinirim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhabalar,

Öncelikle profilinin yatayda 1/2000 ve düşeyde 1/500 olduğundan emin ol. Daha sonra ilk nihayet direğinden itibaren ikinci direğinin ara mesafesi ve ikinci direğin boyunu taslak olarak belirle. İlk direğin genellikle kablo direği olacağından her zaman bu direğin boyunu kısa seçmeye çalış. Ayrıca nihayet direklerini zorunda kalmadıkça + boylarda seçmemeye, +6 ve üzerini ise kullanmamaya çalış. Sebebi ise nihayet direklerinde tek taraflı gerilme olmasından dolayı, direk boyu uzadıkça direk kulesinde eğilmeler şaşmalar meydana gelmesi. İlk direğinde ve ikinci direğinde iletkenin yere mesafelerini kurşun kalemle işaretle. Bu iki nokta arasında sehim şablonunu yatayda profil tabanına paralel tutarak yerleştir. Sehim şablonu bu iki noktadan da geçmeli. Önemli olan şablonun yatayda paralelliğini kaybetmemesi. Eğer toprak temas eğrisi yan profil eğrisine temas etmiyorsa direk boyların uygundur. Bu iki direği cetvel ile çizerek aralarına sehim şablonuyla sehim ve toprak temas eğrilerini çizebilirsin. Video olarak kaynak malesef elimde yok ama forumda elbet vardır diye düşünüyorum.

Direk tiplerini tek taraflı açıklık, rüzgar menzili, ağırlık menzili, açı gibi durumlara göre aşağıdaki tip projeden belirleyeceksin. Buz yükü bölgesi seçimini de doğru yapman önemli.

https://www.tedas.gov.tr/sx.web.doc...s/projeyapimiteknikklavuzlar(temmuz-2014).rar

Bu linkte tüm tip projeler mevcut. Aralarından Pigeon AWG için olan Yayın 1-1/A'yı kullanacaksın.

İyi çalışmalar.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,610
Son üye
cagriaytmz

Yeni konular

Geri
Üst