2kV 3*185+3G kaucuk kablo

abbabe

Üye
Katılım
15 Ocak 2008
Mesajlar
24
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar Tunel delme makinemiz için 3*185+3G flexible kablo kullanmaktayız.Kablolar 1700kVA lık trafodan makinenin motorlarını beslemek için kullanılıyor Toplamda 7 adet kablo var ve bunlar 400 A ve 250 A lik manyetik salterlere giriş yapıyor.

Bu kabloların yerine kullanabileceğimiz önerebileceğiniz kablo var mıdır? Örnegin flex degilde düz normal 3*185 lik kablolar kullansak sorun olusturur mu ve topraklama olarak da 3 adet topraklamaya sahip normal 3*185 lik kablo bulabilirmiyiz?

Kablolar trafodan sonrası asagı yukarı 25-30 metre mesafe sonunda makineye baglanacak.Yani flexible olması veya olmamasının bize ne gibi faydası veya zararı olabilir.Konu hakkındaki görüşlerinizi bekliyorum.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
sn abbabe, sanırım tünel delme derken hareketli bir makine ve bu makineyi çalıştıran motorlardan bahsediyorsunuz. şimdi hareket halinde bulunan sistemlerde en iyisi flexible kablo uygulamalarıdır. hem hareke kabiliyeti hem de dayanıklılık bakımından tercih sebebidir. ben sabit makinelerde dahi çoğunlukla fleksible tercih ediyorum. montaj ve bağlantıları kolay oluyor.
kolay gelsin
 
arkadaşlar bu kablo yerine başka kablo kullanamazmıyız.Tünel içinde makinemiz fazla hareketli olmayacak.Trafodan motor kısmına sabitleyebiliriz gibi düşünüyorum. Bu kesitte ama flex olmayan bir kablo kullanmazmıyız.Birde bu tarz kablo üreten bildiginiz firmalar varsa yardımcı olabilirmisiniz ?
 
arkadaslar 250hp lik motorları calıstırcagız 1kv luk flexble kablo kullansak sisteme bir zararımız olur mu ?

380V giriş voltajı
 
Sayin Abbabe,
Orjinal kablolarin flexible olmasinin tek sebebi hareket esnekligi degil, ayni zamanda da dayaniklilik, ve tunel gibi patlama veya alev alma riskinin fazla oldugu ortamlarda yanmazlik ve alev almazlik ozelligi de gozetilir.
Normal bildigimiz TTR tarzi esnek kablo kullanmak elbette ki isinizi gorur ve herhangi bir anormal durum yasanmadikca sizi yari yolda birakmaz.Fakat hem is standartlara uygunsuz yapilmis olur hem de muhtemel bir problemde ( mekanik etki veya yangin vs. ) basiniza is acabilir. Normal TTR kablo kullmak, -baska hic bir care bulunamazsa- basvurulabilecek en son yontemdir...
Bir de motorlariniz uc fazli oldugu icin 3x185+95 mm2 TTR Kablo kullanmaniz durumunda 4. damari topraklama icin rahatlikla kullanabilirsiniz...
Ayrica, mevcut kablonuza en yakin ve uygun kablo tipi olarak, vinc ve asansor kablosu olarak tabir edilen HO7RN-F kodlu kabloyu kullanabilirsiniz.( Kablonun nominal gerilimi 1 kV degil, urun kodunda yazdigi uzere 0.7 kV tur ) ..Kolay Gelsin
 
Kablonun flexible olması hareket halinde iken bağlantı noktalarının gevşemmesini ve kablonun rahat taşınmasını sağlar. Sadece bu özellik için diye soruyorsanız eğer 3x185+95mm2 NYY işinizi görür. Ama kablonun yanmaz özelliği için tercih yapacksanız NYY olmaz.

Tünel kazan köstebeklerden bir kaçına biz de kablo bağlantısı yaptık. Kablo 3x95+50mm2 NYY idi. Ve bir sorun çıkarmadan halen çalışmakta.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,854
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst