24VAC röleli 24VDC enerjiyle ile çalıştırmak

kenansatir

Üye
Katılım
15 Ağu 2008
Mesajlar
67
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar AC bir röleli ayni değerde bir DC enerjiyle çalıştırmanin olumsuz etkileri nelerdir? Bir miktar fazla ısındıgını biliyorum ancak uzun vadede yanma olabilir mi?
Saygılarımla
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhaba. Röle bobini AC'ye göre yapılıp DC'ye göre yapılmadığından AC ile çalışan bir trafo primerine DC uygulanmasında olduğu gibi olur, alınan bu sonuç. Bu bobinden AC akımda gösterilen indüktif direnç hiç bulunmadan DC akımı akmış olur. Örneğin 3 fazlı kontaktör bobinleri AC akıma göre hesaplıdır ve nüveleri AC değişken akımına göre saç dilimli (Eddy=foucault akımlarını azaltmak için) olarak yapılmıştır. Rölelerin hem AC hem de DC ile genellikle çalışabilenleri değil sadece üniversal motorların veya AC/DC çift akım seçenek girişi olan bazı LED armatürlerinin her iki akım türüyle çalışabilmesi bu özel dizaynleri gereği çok uygundur.

Rölerin üzerinde DC ile veya AC ile çalışabileceğini belirttiği seçenek ise sadece çıkış kontaklarının bu geçecek akımının özelliklerinin hangi şartlarda olabileceğini açık olarak belirtir. Örneğin mini bir rölede;
812 H-1C-C ; COIL: 6 volt DC yazıyorsa ; bu bobine mutlaka 6 volt DC verilmelidir.
7 amper/250 volt AC
10 amper/125 volt AC
12 amper/125 volt AC
7 amper/30 volt DC
ifadeleri de ayni rölede yazıyorsa sadece ikili olarak verilen bu volt * amper form şekilleri (AC veya DC) esas alınıp bu çıkış kontakları bu şartlara bağlı kalınarak mutlaka kullanılmalıdır. Aksi halde bu kontakların ömrü daha kısa olabilir veya olası olarak daha kısa sürelerde istenmeyen iç sıkıntıları oluşturabilirler. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,316
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst