220v trafolu lede uygun dimmer tavsiyesi

zafzaf00

Üye
Katılım
5 Nis 2010
Mesajlar
70
Puanları
1
Odama 7w 6 adet dahili sürücülü dimmere uygun led spot alacağım. Kafama takılan piyasada satılan led dimmer anahtarları bunlarla kullanabilirmiyim. toplam 42w çekiyor zaten. Birde bu dimmer anahtarlar kıstığımızda titreme led ömründe azalma yapıyormu... Linkteki ürünlerin hangisi uygundur? ya da siz hangi ürünü tavsiye edersiniz?
https://www.aydinlatmadunyam.com/ur...w3MSGakh4Vd1_mJ7hwFQKdpfqoiFTQ2xoCE8gQAvD_BwE

https://tr.aliexpress.com/item/3279...chweb0_0,searchweb201602_4,searchweb201603_53
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
led anahtarlar çalışır sıkıntı yok, öneli olan senin led spotlarının dimm özelliği olması, dahili sürücü olması bir şey ifade etmez. eğer dimm özelliği yoksa anahtar hiç bir işe yaramaz
 
Aşağıdaki linkten dimmerable olanlardan alacağım. birkaç yerde ledlerin dimmer anahtarda pırpır yaptığını okudum. Bu nedenle dimmer anahtarı özelmi olmalı diye düşündüm. Peki bu linkteki dimmer anahtar dirençlimidir? Yani tasarrufa sağlarmı yada sağlamazsa dirençliyse ısınırmı? tasarruflu olanların içinde kısma olayını ne sağlıyor?




https://tr.aliexpress.com/item/4000...chweb0_0,searchweb201602_4,searchweb201603_53
 
Forum içi arama yapınız, viko yazmanız sanırım yeterli olur.
 
vikoya yazdım aldığım cevap:)



Talip
6 dakika önce
Panasonic Canlı Destek hattımıza hoş geldiniz. Size nasıl yardımcı olabilirim? Gizlilik metnini okumak için: http://estr.panasonic.com/tr/iletisim/talep-ve-onerileriniz/


Siz
6 dakika önce
dimmere uygun led spot için (6 adet 7w toplam 42w) hangi dimmerinizi almalıyım


Talip
6 dakika önce
Rotatif Dimmer RL 600W/VA, RL 1000W/VA, Pro Dimemr RL 60-400W/VA, 20-500W/VA: akkor flamanlı lambalar, halogen lambalar ve mekanik trafo kontrollü lambalar ile, Pro dimmer RL 6-100W/VA (LED Dimmer) akkor flamanlı lambalar, halogen lambalar, mekanik trafo kontrollü lambalar ve LED Lambalar ile, Pro Dimmer RC 40-400W/VA akkor flamanlı lambalar ve halogen lambalar ile elektroni trafo kontrollü lambalar ile, Pro Dimmer RLC 20-350W/VA akkor flamanlı lambalar, halogen lambalar, mekanik trafo kontrollü lambalar, elektronik trafo kontrollü lambalar ile, 1-10V dimmer floresan lambalar ile kullanılır.

RL, RC Dimmer anahtarlarda Watt gücüne dikkat edilmelidir. Örneğin; 400 watt gücündeki bir dimmer toplamda 400watt'a kadar "dim" edebilmektedir. Daha yüksek güç kullanıldığında Dimmer yanabilir.

Dimmer ile sadece akkor ampul dim edilebilmektedir. Bunun dışında kullandığınız led, tasarruflu ve floresan ampulleri dim edilememektedir. Dimmerlerin çalışma prensibi bu şekildedir.


Siz
2 dakika önce
hocam eminmisiniz scneiderin dimmeri ile bu ledleri vızıltı olmadan kullanıyordum .. kırılınca viko alayım dedim ama yanıtınız beni şaşırttı yani vikonun led için dimmeri yok öylemi


Talip
1 dakika önce
Dimmer ile sadece akkor ampul dim edilebilmektedir. Bunun dışında kullandığınız led, tasarruflu ve floresan ampulleri dim edilememektedir. Dimmerlerin çalışma prensibi bu şekildedir.


Siz
10 saniye önce
demekki scneiderin ürünü dimmer değil başka bir şey. iyi çalışmalar
bu arada schneideri arkadaşımın evde dimlenebilir ledle kullanıyorduk çok çok az a getirince gece sessizliinde hafif vınlıyodu
Almam gereken ürünü buldum:)
https://lstr.panasonic.com/panel/upload/Viko-Karre-RL-20-500W-dimmer.pdf
3.sayfada led için potans ayarıda anlatılmış. Canlı desteğin bundan haberinin olmaması ne kadar acı bir durum:(
 
Son düzenleme:
Ayrıca paylaştığı kılavuzda lede uygun model yazılı:)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst