220V Helezonlu Götürücü Açma Kapama Şalteri Hakkında

kimkidük

Üye
Katılım
5 May 2013
Mesajlar
207
Puanları
1
Yaş
44
Merhaba.
Köyümüzde arpa buğday yüklemek için kullanılan, 10mt'lik helezon götürücünün, 220V motorunun, ilk kalkış kondansatörü patlamıştı. (akrabamız sağolsun). Yıllardır elektrikle kullanmıyoruz. Bugün kondansatör sipariş ettim gelince takacağım. Size sorum; helezonda fabrika çıkışı, açma-kapama için, otomatik sigorta takılıydı. Bu sigortamız kayıp, bulamadık. Buna hangi değerde, kaçlık otomatik sigorta takmamız lazım? (elimde 3 adet otomatik sigortadan da var resimlerini ekliyorum). Teşekkürler, saygılar.
2.jpg

3.jpg

1.jpg
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
L10 A en üstte en eski model olanı hariç istediğinizi takın. Ama hiç bir sigorta motoru korumaz. Motoru korumak istiyorsanız ; 18,5A. Değerini ayar sahası içine alan örneğin 16A-25A motor koruma şalteri uygun olur.( Sami bey etiketi yanlışlıkla 8,5 okumuşum düzeltiyorum)
 
Son düzenleme:
Sigorta,motoru korumaz ! Motoru koru -
mak için MKŞ tip termik korumalı şalter
kullanmanız gerekiyor.Orta değeri 18,5
amper olan bir şalter almanız gerekir.
Hocam koruma amaçlı değil de fabrikadan o zaman böyle geldi. O haline çevireyim tekrar dedim. Öyleyse bu bu otomatik şartel yerine dediğiniz şartellerden mi alıp bağlayayım ?
L10 A en üstte en eski model olanı hariç istediğinizi takın. Ama hiç bir sigorta motoru korumaz. Motoru korumak istiyorsanız ; 18,5A. Değerini ayar sahası içine alan örneğin 16A-25A motor koruma şalteri uygun olur.( Sami bey etiketi yanlışlıkla 8,5 okumuşum düzeltiyorum)
Teşekkürler hocam. Fakat ben motor koruma amaçlı değil de fabrikadan geldiği hale çevireyim dedim. Fabrikadan aç kapa olarak, üzerinde otomatik şalter ile gelmişti. Size zahmet olmazsa, bana bahsettiğiniz özellikte şalterin örnek için bir linkini atabilir misiniz?
 
Son düzenleme:
@sami inci hocam merhaba . Tavsiyeniz üzerine 3RV2021-4BA10 mkş'yi sipariş ettim. Şimdi sizlerden, 220V bağlantısı için yardım isteyeceğim. Zira helezon köy yerinde. Ve köyde bunu bağlayabilecek tecrübede birileri yok. Bu bağlantıyı nasıl yapabilirim? Ekstradan hattı da korumak için yine bu on off otomatik şartelden de takmalı mıyım ?
 
-MKŞ çıkışına 2 kutuplu 63 amp. 30 mA
bağışık tip kaçak akım konacak,
- Şalterin 2 kutbu seri bağlanıp,bu kutup-
lardan faz geçirilecek.Üçüncü kutuptanda
nötr geçirilecek,
- Uzaktan çalıştırma gerekiyorsa,şalterde-
bağlantı gibi kontaktör bağlanabilir,
- Tüm bu işler bitmeden,şalter girişine enerji verilmeyecek,
- Prensip olarak,böyle tarifler yapmayı uy-
gun bulmuyorum.Bu işlemleri,imkanları
zorlayıp,iyi bir elektrikçinin yapmasının
daha doğru olduğunu savunuyorum.An-
cak,imkansızlıkların,insanları zorladığın-
da başka çıkış yoluda yok,
-Tarifimin,forumdaki arkadaşlarımızım
şema haline getirilmesi halinde,daha an-
laşılır olacağını umuyorum,
-Kaçak akımın,demeraj nedeniyle bir üst
akımda olması uygun olur diye 63 amp
dedim.
 
Hocam çok teşekkürler zahmet verdim. Öyleyse bahsettiğiniz kaçak akımı da satın almam lazım. (Bağlantıya en son dediğiniz gibi şema ile yardımcı olacak bir arkadaş çıkarsa çok sevinirim). Resimdeki ürün uygun mudur?
IMG_2252.png
 
Kaçak akım yanlış.A,F,Si demiştim.Siz AC
tip almışsınız.Onun,değiştirilmesi gereki -
yor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,854
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst