220v duvar elektriği nasıl EC 72v'a düşürülür?

Sözkonusu voltaj 220v olduğu için hiç tehlikeye girmeyeyim yahu : ) Elektrikten hep korkmuşumdur.

Yardımlarınız için teşekkürler @kaygısız ve @serkan_48
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
PWM kontrol kartına sahip iseniz @kaygısız arkadaşımın dediği gibi uygun güç ve voltaja sahip bir trafoyu sardırmanız gerekecek. Çıkış voltajı iyi hesap edilmeli. Ac voltaj doğrultulduğunda 1.41 katı dc ye yükselir. Ama yük altında nasıl davranır iyi hesaplamak lazım.

Kolay gelsin
 
O ürün 110 volt ve gücü yetersiz işinizi görmez. İzolasyon sorunu çözülürse oto trafo ile daha ucuz çözümler olur. Fiyat yarıya inebilir.
 
hmm

Hazır olmasından dolayı şu ürün de fena görünmüyor. 220/110v ama

http://www.ebay.com/itm/2000-Watt-V...695752?hash=item1e6feb1348:g:BWAAAOSwKIpWDCJ4
Trafo saran bir çok firma var internette de bulabilirsiniz çevrenizde araştırıpta bulabilirsiniz!Sanayii makinelerinde trafo çok kullanılmakta ve bu trafolar yandığı ve arızalandığı için elektrikte yaygın bir sektördür!Ama @serkan_48 arkadaşımızın dediği gibi istediğinizi tam olarak trafoyu yapacak kişiye anlatmanız gerekiyor!Motor kw motorun çalışma voltajı gibi.Kontrol kartınız olduğu için hızı kart üzerinden ayarlayacaksınız diye düşünüyorum bunun için ayrıca bir parça eklemeye gerek olmayacaktır!Daha önce çalıştığım yerde bizede trafo lazım olmuştu ve çevremizdeki bobinajcılar ve internet üzerinden bir çok firma bulmuştum kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,209
Mesajlar
915,831
Kullanıcılar
449,988
Son üye
hmos23

Yeni konular

Geri
Üst