220V 9,6 A Benzin Motorlu Jeneratör

Buraky

Üye
Katılım
13 Mar 2009
Mesajlar
6
Puanları
1
Arkadaslar, elimde 220V 9.6 A kVA 2,2 cikisli benzin motoruyla calisan seyyar bir Jeneratör var. Bu Jeneratörü kesintisiz olarak Benzin Motoru calismadan daha dogrusu ilik calistirmayi yaptiktan sonra devreden cikarip Jeneratörün kesintisiz calismasini saglamak icin nasil bir yol bulabiliriz?

Aklimda olan ve denemek istedigim söyle bir yöntem var, bu Jeneratörü Motordan ayirip her ikisinide ayri ayri düz bir zemine monte edip birbirine kayis veya zincirle kasnak üzerinden baglancak. Yani motor calistiginda yine Jeneratör calisacak sadece ayri yerlerde olucaklar. Ayrica Jeneratöre ikinci bir kasnak monte ederek bununda 220V ile calisan bir Elektrik motoruna yine kayis veya zincirle baglayip Elektrik motorunu calistirarak Jeneratörün devamli calismasini saglamak istiyorum. Yani Jeneratör besledigi motor yardimiyla dönücek ve Benzin motoru devreden cikacak.(Acikcasi benzinden tasarruf saglancak ve jeneratör kesintisiz calisacak). Motorlu tasitlarin calisma prensibi gibi.

Bu konuda fikir ve yardimlarinizi bekliyorum..

Selamlar..
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Anlaşılan bu meslekte yenisiniz.ilk zamanlar hepimizin aklına gelmiştir bu tip projeler.Arkadaşım öncelikle şunları söyleyeyim her makinanın bir verimi vardır matematikteki formülü alınan gücün verilen güce oranıdır.Bu oran iç bi zaman %100 olmaz en verimli makina olan trafoda bile %96 civarındadır.Elektrik motorlarında verim %80 civarlarındadır.Sizin projenizin gerçek olabilmesi için bu oran %150-%200 olması gerekiyor.Yani sizin projeniz bu günkü teknolojiye göre fizik ve matematik kurallarına haykırı.
 
Benzinli motoru devreden çıkardıktan sonra sn onur'unda belirttiği gibi verim olayı karşınıza çıkacaktır. Kayıplara uğrayarak çıkan elektriksel güç yine kayıplarla motor çıkış gücüne yansıyacak bu güç jeneratöre mil gücü olarak verilecek ve yine kayıplarla jeneratörden elektriksel güç olarak çıkacak... Bu çevrim içinde aktarılmakta olan güç sürekli kayıplarla uğrayarak sıfır değerine ulaşana kadar sürer ve sistem sonunda durur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst