220 V AC Generator - Yanlış olan nedir

Katılım
27 May 2013
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
32
Merhaba arkadaşlar ben elektriğe uzak ama elektrik konularını seven birisiyim onun için hor görmeyin lütfen

Ekli Video da yanlış olan bir şey olmalı aksi takdirde adam resmen bedava enerjiyi bulmuş olmalı, bana bunun neden olacağı ya da olmayacağı veya ne gibi bir kolaylık sağladığıni bilen biri izah edebilir mi ???

Şimdiden teşekkür ediyorum.

 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhaba, 220 v olması akımın yeterli olduğu anlamına gelmiyor, şarj için ya yeter ya da buna da yetmez, neden olmayacağı en basitinden herkes bunu yapar ve evinin ihtiyacını karşılardı kimse bol haenli elk faturası ödemek istemez veya nasıl olduğuna gelince türlü şekilde yapılabilir sonuçta kamera açısı değişiyor video tek parça ham halde de değil.
 
Yükseltme yok üretim var, burada jeneratör yapılmış.
 
Gerçekten bilmeyen birisi olarak soruyorum düz mantık bakır bobin mıknatıs etrafında dönerse elektron ayrisir ve elektrik oluşur daha büyük ve daha hızlı olursa da daha fazla elektrik oluşur peki bunu neden kullanamıyoruz, ufak bir pil ile bu yöntem sayesinde klima neden çalışmaz, akım az olur ?
 
Talatgörkem Merhaba;

Burada yapılan bir jeneratör esas mantık DC düşük bir voltajdan 220 volt AC voltaj elde edilmiş ,dikkat edin burda sadece voltaj seviyesi ve DC sistemden AC sisteme dönüşüm var,kesinlikle ufak bir güç ile büyük bir güç elde edilmiyor.
Yani adam telefonu şarja soktuğunda telefon şarj cihazı 5 watt ise( örnek olarak) DC ufak motoru beslemek için harcanan güç kesinlikle 5 wattan büyüktür aradaki sürtünmeler,telin direnci ve kayıplar nedeniyle 5 wattan büyük olması gerek.
Eğer hiç sürtünme olmasa ve tüm ekipmanlar laboratuvar şartlarında olsa telefon şarj cihazı kaç watt enerji tüketirse DC ufak motoru beslemek için o kadar enerji gerekir.
Bu fiziğin en temel kanunu enerjinin korunumu olarak bilinir ve döner elektriksel makinalar da Lenz yasası olarak adlandırılır.
Burada yapılan aslında örneğin arabalarda kullanılan 12 v DC giriş 220 volt AC çıkış invertörün elektronik kullanılmadan mekanik olarak yapılmasıdır,sanayi tesislerinde transistör teknolojisi çok gelişmemişken daha öncede kullanılan bir tekniktir. .
Yani siz normal şartlarda daha küçük bir güç ile hiçbir zaman daha büyük bir güç elde edemezsiniz,önemli not normal şartlarda.

Kolay Gelsin
 
Detayli ve anlaşılır örneklerle cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum.
Yani bunu doğru bir şekilde anlayabilmem için Dc ve Ac akım ve transistor lerin isleyisini incelemem gerekir.
Tabi lenz kanununu bakıcam zahmet verdim. Tekrar teşekkür ediyorum
 
dönüşüm var ama güç üretimi yok
kısaca girişteki güç ile çıkıştaki güç eşit bile değildir
örnek girişte harcanan enerji 12 volt örneğin 1 amper ise harcanan enerji 12 watt tır çıkış bu watt güçten daha az olur yani 220 volt 0.05 amperden daha azdır
çünkü üretim esnasında ısı vesaire ile bir kısımda kayıp olur
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,963
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst