2 Nötr’den birinde elektrik

58svszr58

Üye
Katılım
23 Kas 2020
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
30
Merhaba. Salondaki tavan aydınlatması için 2 faz (kahverengi) ve 2 nötr (mavi) kablo bırakılmış.

Aynı mekanda, tavanda, bu aydınlatma haricinde spot lamba mevcut 2 tane. Düğmeler kapalıyken nötr kablolarda elektrik yok. Fakat düğmelerden herhangi biri (spot lambaların düğmeleri avize bağladığım diğer bölümünkinden ayrı) açıldığında nötr’ün birine elektrik geliyor. Ölçüm aletim yok. Ama kontrol kaleminin ışığı kuvvetli. Bu şekilde spotlar yanmıyor. Spotların yanması için nötr’leri birbirine bağlamam gerekiyor. Ev yeni. Bu olay normal mi? Nötr olmama ihtimali var mı?

Şimdiden çok teşekkürler. İyi akşamlar,
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Nötr değil biri. Ordan hat çekmişler. Evet ikisini birlestirmen lazim ki diğer spotlara nötr gitsin
 
Çok teşekkürler hocam. Elektrik bilgim yok, cahilce bir laf ediyorsam kusuruma bakmayın.

Ben bu iki mavi kabloyu, avizenin mavi kablosuyla bağlayınca bir sıkıntı olur mu? Böyle yapınca spot lambalar yanıyor fakat mavide elektrik gözükmüyor.

Bu aralar birkaç günde bir KAR atıyor ve avizeyi bağladıktan sonra atmaya başladı. Bununla bir bağlantısı var mı, onu öğrenmeye çalışıyorum işin doğrusu.
 
Nötr hem spotlara gidecek hem avizeye baglanacak. Dediğin gibi.

Kar avizeden atmaz. Orada toprak hattı yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst