2 eksen cam kesim makinasi

hiodabasi

Üye
Katılım
1 Eki 2006
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
2 eksenli bir cam kesim makinasinda kullanilacak konfigrasyon icin yardim istiyorum. Makina 2 eksende kesim yapacak x ve y sadece diktorgen kesecek acili kesim olmayacak. Eksen ler icin servo kullanacagim ama benim asil takildigim nokta bilgisayardan plcye veya servolara veri aktarimi. burada istenilen seklin kesimi icin kullanicinin girdigi degerleri bilgisayardan kontrol unitesine nasil aktaracagim. nasil bir konfigirasyon onerirsiniz. bilgisayar ekraninda kullanicinin girdigi degerlere gore nasil cizim yaptirabilirim. veya boyle bir yazilimi nereden satin alabilirim. kontrol unitersi olarak ne kullanmaliyim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
sadece x ve y diyorsun bunun için hmı de kullanabilirsin ...yani farklı bir çizim yapmayacaksan...
 
hmi kullaniminda sorun cikmaz mi c code u kullanmak gerekmez mi
 
iki eksen kontrolü ekranı master olarak kullanarak yapabilirsin...
ama siz ileriye dönük bi uygulama yapmak istiyorsunuz...sizin aradığınız işin adı Scada felecek 5 yıl ıcınde ekranlar tarihe karışacak yerini pc kontrol alacak ama sızın oncelıkle scada eğitimi almanız gerekiyo bv sekılde anlatılarak cözülecek bir konu degıl sıemens schneider wintr scada gibi urunlerın belırlı donemlerde egıtımlerı oluyo arastırırsan daha detaylı bılgı sahıpı olursun...
 
PCI kartları var bilgisyara takılıp C#, c++ delphi,, vs. dillerle servoyu direkt olrak bu pcı
kartların çıkışından kontrol edebilirsin.

Sanpa otomasyonda var.
 
Dairesel hareketler yoksa hareket kontrolü konusunda PLC ve ekran işini görecektir. PLC olarak Fatek öneririm. Gidilecek noktalara manuel olarak gidip ekrandan teach yapıp kaydedebilir yada oluşturduğun bir koordinat dosyasını kullanabilirsin. Ama kesilecek parçayı bilgisayar ortamında bir Cad ortamında çizip bu çizime göre çalışmasını istiyorsan Gcode anlayan bir donanıma ihtiyacın olacak Bu konuda aşağıda linki bulunan ürüne bir göz at derim

ROBOSAN OTOMASYON 4 EKSEN USB CNC CONTROLLER | STEP MOTOR | SERVO MOTOR | STEP SÜRÜCÜ | CNC
 
sadece kare kesim yapılacaksa g koda neden ihtiyaç olsun ki, senin ihtiyacın iki adet servo ve PLC HMI sistem.
Yalnız Cam kesimi için, kesme kafası ile ilgili de aşağı yukarı veya dönme konularını da gözardı etmemek gerekir.

Ama benim gördüğüm cam kesme makineleri büyük boyutlu router tarzı gantry makinelerdi. ve CNC kontrolorler ile kumanda edilirler. Eğer bu tarz bişey anlatmak istedi iseniz motion kontroller ile de çözüm üretilebilir. Ama kompakt olmaz. LNC Cnc kontrolor tavsiye ederim.
 
Bilgisayardan mach3 cnc kontrol programı ile olur autocad dosyalarını bile tanır. Mach3 e delta veya panasonic servo set takarsan sorunsuz çalışırsın. Eğer plc , hmi yolunu seçersen delta dop-b serisi hmi ile DVP28SV11T plc kullan derim. Bu seçenekler hem ucuz ve performanslıdır.
 
Cam plakaları standart boyutları vardır siparişleri en az plaka firesi vererek kesmek için G kodu üreten lisanslı optimizasyon programları kullanmanız gerekir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,901
Kullanıcılar
450,195
Son üye
dijitalpark

Yeni konular

Geri
Üst