2 ayrı sviçle ag sistemi çalışırmı

Katılım
19 Eki 2008
Mesajlar
72
Puanları
1
herkese selam arkadaşlar bir firmada ag baglantısı yapmak istiyorum daha önce yapılan bir baglantıları var ve yeni bilgisayarlar almışlar onlara hat çekicem.Ama kablo çekmek çok zor.Firma nasıl çözebilirsin diye sordu .


Benim sizlere sormak istedigim 1: Daha önce çekilen kabloya 8li sviç baglasam dört bilgisayarı kaldırırmı veri transferi fazla kullanmıyorlar.Sadece internet için

2:Hızlarında yavaşlama olurmu

3:iki adet ana bilgisayar odasındaki sviçe CAT5 kablo gidiyor ikisinide 8 li sviçe girsem ve ordan bilgisayarlara sviç üzerinden dagıtsam yani iki ayrı sviç oluyor problem çıkarmı.

yardımlarınız için teşekkürler
 
swich kullanabilirsin,sorun çıkmaz.Küçük ölçüde bir kayıp olur ama önemli değil.Zaten ilk dağırım yerinde de switch var.Mümkünse cat 6 kablo ile çekin iki switch arasındaki kabloyu.İleride daha hızlı çalışan bir sistem kurmak isterseniz daha verimli olur bu.
3. sorunuzu anlayamadım.Eğer ,iki switch arasında,iki tane kablo kullansam,yani iki aynı switche iki farklı kablo çeksem( bir nevi paralel bağlantı) olur mu diyorsanız olmaz.çakışma yaşanması çok büyük bir ihtimaldir.Tek kablo yeter.Yani her switch için bir kablo kullanmalısnız.Bir switchten,başka iki switche birer kablo çeksem olur mu diye soruyorsanız,evet olur.ilk switchten 2. ye,2. den 3. ye kablolama yapsanız da olur.Ama ana switchten diğerlerine ayrı ayrı kablo çekseniz daha güzel olur.Daha az veri kaybı yaşanır ve kablonun birinde sıkıntı olursa,her iki swith te durmamış olur.
uzun lafın kısası,her pcye,ana switchten kablo çekmek yerine,bir kablo kullanıp,switch takıp,o switchten diğer pclere bağlantı yapabilirsiniz.
 
mustafa arkadasım verdigin bilgi için çok sagol.İşlerinde basarılar.
 
switch almana gerek yok airtiesin 4 portlu modemlerinden alsan işini görür.
8 li switch 4 bilgisayarı kaldırır mı bilmiyım ama o airtiesin 4 portlu modemlerinden alsan hızda düşme çok az olur ve internetteki işlerinizi iyi bir şekilde görür
 
Oem Swich al

iki swich arası cad 7 kablo at

sisteme start ver tmm
 

Forum istatistikleri

Konular
128,390
Mesajlar
917,191
Kullanıcılar
450,275
Son üye
mustafa0638

Yeni konular

Geri
Üst