2 adet fikrime yardım :)

4000w lık panel tam güneşte bu gücü verecek. bunun yazı var kışı var kapalı havası var.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
bilgi paylaşımınız için teşekkurler. Evet antalyada yım. o yuzden verim normalden biraz daha fazla olacagına inanıyorum.
 
Bende Antalyadayim. Merkezde oturuyorum. Eger projenizi hayata gecirmeye baslarsaniz bende dahil olmak isterim. Elinizde kac adet ne kadar gucte voltajda panel var ve hepsi ozdes yani ayni panel mi?

Bu isi once clk akdenizede sorup fikir alarak hareket etmek lazim. Siz Antalyanin neresinde ikamet ediyorsunuz? Bu panelleri saglikli sekilde monte edecek alana sahipmisiniz? 4000 watt paneli kurmak icin ortalama 160 watt bir panel 1m2 alan kapliyor 4000 watt icin 30 m2 civarinda tam gunes gorecek ve etrafinda rahat hareket edebilecek mekan lazim.

Simdilik kolay gelsin.
 
öncelikle antalya manavgattayım. ev mustakıl ve çatısız. çatıda hazır iskele var zaten biraz daha ek yapıp güzel bi şey olusur sonuçta. paneller maalesef hepsi aynı degıl yaklasık 70 tane var. hem kristal özellıkleri hem markaları farklı ilk başta ucuz diye buldukça sagdan soldan toparladım.
clk ile ilk fırsatta konuşacagım zaten. konu ile ilğili bimere de yazdım bakalım. Devlet hibe destegi de veriyormus diye duymustum onu da arastırıyorum.
 
PAnellerin aynı olmaması kötü olmuş. Neden derseniz mesela şöyle anlatayım.

on grid inverter alarak panellerden elde ettiğiniz enerjiyi Şebeke voltajına çevirip geri şebekeye göndermeniz gerekiyor. Bu noktada markadan markaya değişiklik göstersede bu inverterler yüksek voltajla çalışır. Yaklaşık söyleyeyim 90 - 600 volt dc gibi ( genelleme yapıyorum ) dc voltajlarda inverteri beslemeniz gerekiyor.

Bu noktada bu voltajı sağlamak için solar panelleri SERİ bağlantı yaparak mesela 10 paneli seri bağlayıp voltjı yükseltmeniz ve daha sonra onarlı guruplar şeklinde paralel bağlayıp gücü arttırmanız gerekiyor.

Daha sonra gurup haline getirdiğiniz panelleri invertere bağlıyoruz. Ayrıca invertere örnekleme için şebeke bağlantısı yapılıyor. Eğer evde kullanımınız yoksa bu inverterin ürettiği güç çift yönlü sayaç vasıtası ile şebekeye aktarılıyor. Eğer evde kullanım varsa güç üretildiği anda orada kullanılıyor.

Bu sistemde akü olmadığı için büyük bir masraf ve bakımdan kurtulmuş oluyorsunuz. Ancak gündüz üretilen enerji şebekeye gece ise kullanımınız şebekeden binaya olacak bu şekilde devam edecektir.

Ana mantık budur. Panellerin aynı güçte olmasını neden istedim panelleri seri bağlantı yaparken biri örnek veriyorum 140 watt ama bu panele seri 90 watt bağlarsanız 90 wattan daha yüksek gü alamazsınız buda 140 wattlık panelin boşa kullanılmış olması demektir. Bu nedenle seri devrelerde eşdeğer panel kullanmak daha doğrudur. Ayrıca kristal tipleride farklı karekteristikte olduğu için seri devrelerde aynı yapıda panel kullanılmasını öneririm.

Ben Antalya merkezdeyim bu işi yapmıyorum ama meraklı ve araştırma içindeyim. Manavgata zaman zaman iş nedeniyle yolum düşmektedir. Görüşmek tanışmak fikir alışverişinde bulunmak isterim.

Kolay gelsin. Not aşağıda örnek bir bağlantı şeması var. Şemada sayaç gösterilmemiş ama inverterden şebekeye çıkışta sayaç olacak. Sizin ON GRİD İNVERTER almanız gerekmektedir.

a_grid_tie_inverter_for_solar_system20118121406015.jpg
 
Elektrik şirketi onlara elektrik satınca para veriyor mu? benim bildiğim ürettiğiniz elektrik karşılığında size başka bir yerde verdiğiniz elektrik kadar elektrik kullanma hakkı veriyordu. Para vermeye başladılarsa güzel...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,463
Mesajlar
917,752
Kullanıcılar
450,402
Son üye
FurkanYAPC

Yeni konular

Geri
Üst