2.5 inç harici hdd y kablosu ile besleme

omer42u

Üye
Katılım
14 Şub 2017
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba arkadaşlar. Wd 1 tb lik harici harddisk i var televizyona bağlamak istiyorum ama benim televizyonun arkasinda tek usb girişi var flash bellek çalıştırıyor ama hdd yi calistiramiyor elektrik yetmiyor benim tahminin.
Yapmak istedigim bir y kablosu ile usb 'nin bir ucunu televizyona diger usb ucunuda 12 voltluk bir adaptore baglasam çalışır mı acaba ? 2.5 inç hdd ler 12 volt elektrik ile calisiyor sanırım. 5 volt 1.8 amper telefon adaptoruyle denedim ama olmadi.
 
Son düzenleme:
Usb ler 5 volttur 12 degil yakarsin.

Y catal usb ile birinden enerji vereceksin digerinden data olarak tv ye baglanacak.

Ama benim anlamadigim bende de 3.5" hdd var ona harici besleme adaptoru var. Sizinkinde nasil olmaz?

Elinizdeki urunun modeli bir satis sitesi varmi inceleyelim.
 
Pardon 2.5 inch bendeki 3.5 yazmisim 12 volt la calisiyorlar sanirim
 
Denemedim ama ilk olarak bu şekilde denesem acaba zarar verirmiyim cihaza 12v adaptorden alacak 5 volt televizyondan gelse. Yoksa hdd kendisi duzenlermi gelen enerjiyi
 
Öncelikle @serkan_48 in dediği gibi 5 v ile çalışıyor.. Kendi fikrimce usb kablonun 5v ile paralel bağlanacak 5 v bir kaynak iş görebilir.. ama bu konuda daha tecrübeli arkadaşların sözünü dinlemen isabetli olur..
 
şu sekilde sorayim o zaman arkasinda tek usb girişi olan tv ler bunu neden calistirmiyor normal flash bellek calistiriyor sorunsuz.

2.5 incler 12 voltla calissa pc deki usb lerde calistirmazdi sanirim yeni yeni aklim basima geliyor sanirim. Bu islerden de cok anlamiyorum acikcasi ama hicbiryerde de bulamadim wd 2.5 inc 1 tb kaç volt kaç amper yazmiyor.
Admin basligida 2.5 inc olarak degistirimisin yanlis yazmisim
 
1tb dan büyük hdd lerde bu sorun oluyor.. onun için genelde harici besleme de buluyor ama sizinkinde yok sanırım... galiba tv deki usb çıkışınızın akım değeri düşük o yüzden HDD yeterince güç alamadğı için çalışmıyor..
 
Hdd nin içini açtım 5 volt 0.55 amper yaziyor. Ben adaptorle denedim 5 volt 1.8 amper olmadi
 
nasıl bağlantı yaptığınızı bilmiyorum ama.. en azından kaynak ile usb kablonun gnd uçlarının birleştirilmesi gerekir diye biliyorum ..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,880
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst