datasheet nerede?Ekli dosyayı görüntüle 118322merhabalar elimde bu transistör var arızalı bir biçimde online satış yapan bir yer bulamadım eski bir cihazdan söktüm muadili var mıdır?
SelamlarDevreyi inceleyip yerine belki başka bir transistör muadil düşünülebilir.
Bu transistör nereye bağlı? Cihazın şeması varmı?
kendisini kullanmak daha güzel olurdu fakat 1 tane eleman için o kadar vergiye gerek yoktur diye düşünüyorum.Burada bu transistör 7 volt çıkışı anahtar gibi kullanılmış. Sayın @olc technics dediği gibi uygun güçte başka bir transistör modifiye ile kullanılabilir.
Ayrıca vaktiniz varsa alide yurt dışı temin edebilirsiniz. Sadece biraz zaman alır.
kendisini kullanmak daha güzel olurdu fakat 1 tane eleman için o kadar vergiye gerek yoktur diye düşünüyorum.
peki yerine direnç ile hangi transistörü modifiye ederek değiştirebilirim?
BD 140 a ne dersiniz? Evladiyelik olur. Hem bacak bağlantısı da aynı. Akım kazancı 100 olması gerek(yanlış bilmiyorsam)Mesela,
Aşağıdaki gibi tranaiatörleri bias dirençleri ile denenebilir. Bc328 ile deneyebilirsiniz. Sizin transistör 300mA kollektör akımı var. Bu transistörler 800 mA kollektör akımı verebilir.
BC328, BJT PNP tipi bir Transistördür. BC328 Transistör, 800mA kollektör akımı
2SA950 TO-92 800MA 30V PNP TRANSISTOR 800mA kollektör akımı