18F452 Konfigürasyon Ayarları

Katılım
14 Tem 2012
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba arkadaşlar,
bir haftadır 18f452 nin konfigürasyon ayarları ile uğraşıyorum ama board ın üzerinde proteustaki gibi çalışmıyor. Proteus ta butonlara basılınca işlev yapması gerekirken board üzerinde herhangi bir tuşa basmadığım halde kendi kendine bir şeyler yapıyor. Ben konfigürasyon ayarlarının dogru olmadığı için öyle sorun çıkardığını düşünüyorum, ama ayarlarda farklı farklı seçeneklerı denememe rağmen hala çözemedim. 16f877 deki gibi kristal ve 22pF ile bağlıyorum, 18f için farklı bir şekilde mi yapılıyor acaba osilatör bağlantısı yoksa sorunun ne olabileceği hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.
 
Merhaba
Daha önce benim kullandıgım bir projede ayarlar şu şekilde idi.
oscillator :HS
Osc. Switch enable: Disabled
Power Up timer : Disabled
Brown Out Detect. Enabled
Brown Out Voltage: 2.0V
Watchdog timer: disabled
Watchdog postscale: 1:128
CCP2 Mux: RC1
Stack Overflow Reset: Enabled
Low Voltage program. Disabled
In-Circuit Debugger. Disabled
clock: 10Mhz
22pF


mikropascal derleyici kullanmıştım proteus ve kartta gayet düzgün çalışıyordu. Birde MCLR ucunun mutlaka logic-1e cekilmesi gerekiyor.... umarım faydası olur
 
aaydin hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. daha önce sürekli 877 ile çalıştığım için 18f serisinden kullandığı ilk program olacak bu sefer. bunları uygularsam inş halledilir ya da deneme yanılma yolu genelde ıyı oluyor :D ama sayın karaapak , sen sanırım soruyu yanlıs anlamıssın, tekrar okumanı tavsıye ederım.
 
Yok yanlış anlamadım, linkteki gibi soru sorun diye örnek verdim, haqtta varsa kod-hex ve isis şemasıda ekleyin, müneccimmiyi,z nasıl bulacağız problemini.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,703
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst