Merhaba ustalarım birşey sormak istiyorum, memlekete geldim İstanbul'dan, akrabamın elektrikli gırgırı var İlk defa gördüm şarjlı ni cd piller ölmüş akmış şarj almıyor doğal olarak, motor 9,6 volt elimde 18650 pil mevcut 12 volt mu bağlasam 8 volt mu 12 volt motora zarar verir mi
3 pil seri bağlansa daha mantıklı düşüncesindeyim. 2 seri pil voltajı bir süre sonra düşük kalacaktır. Standartta 3.6 volt 7.2 volt nominal yapar 9.6 volttan 2 volttan fazla düşük. Cihazda performans düşüşü bariz belli olur.
3 pil seri bağlansa daha mantıklı düşüncesindeyim. 2 seri pil voltajı bir süre sonra düşük kalacaktır. Standartta 3.6 volt 7.2 volt nominal yapar 9.6 volttan 2 volttan fazla düşük. Cihazda performans düşüşü bariz belli olur.
3 pili seri bağlayınca 12 volt yapar,piller tam dolu olunca 4 volt oluyor , ikisini paralel bağlayınca 1 tanesini de seri bağlıyorum 8 volt oluyor iki pil bağlasam amper düşük kalır motor üzerinde amper yazmıyor, 12 volt mu bağlayayım motor yanarmı acaba
Aynen katılıyorum abi. 3s2p pil gurubu bir çok uygulama için yeterli gelir.
C değeri yüksek pil ile 3s1p olarak ta kullanılabilir. Maliyet açısından 6 pil yerine 3 pille iş görülebilir. Pil fiyatlarına göre değerlendirmek lazım.
Naçizane tavsiyem pil grubu yapılırken lehimleme düşünülüyor ise tavsiye etmem puntalı hazır pil grubu satanlar var. Tercih edilebilir.
İçine 3 tane pil koydum, ni cd piller 8 tane olduğu için yer çok kaldı dağın başında bir köydeyim hiçbir şey yok şuan çalışıyor, 8 volt bağladım motor gücü bayağı düştü şuan iyi biraz kullanınca motor yanarmı bilmiyorum kendi şarj cihazı 12 volt olduğu için pilleri tam doldurmaz tahminimce ve motor yanmaz galiba
Ustam kendi içinde şarj devresi var, klasik siyah 12 volt adaptörü var yuvarlak soketi olandan, 3s bms devresi alsam iyi olurdu aslında uğraşmak istemedim kargo köye gelmiyor ilçeye 35 km git gel derken zamanımı çok alıyor yollar çok virajlı 35 km 1 saat sürüyor