150 MVA trafo montajı resimli gösterimi

darma

Üye
Katılım
5 Haz 2007
Mesajlar
205
Puanları
1
Arkadaşlar bir tesise kurulan 150 MVA gücünde ki 154/34,5 kV güç trafosunun montaj resimlerinden birkaçını ek dosyada bulabilirsiniz. Umarım daha önce böyle bir tecrubeye sahip olmamış meslekdaşlarıma fikir sahibi olamalarında yardımcı olur. Her resmi ayrı ayrı yüklemeye çalıştım ki üzerine bişeyler konuşabilelim diye ancak sistem sadece 5 resme izin verdi. Sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım.
 

Ekli dosyalar

  • trafo montaj.rar
    4.7 MB · Görüntüleme: 777
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Teşekkür mesajları silinmiştir. Lütfen teşekkür mesajı yazmak yerine + popülarite veriniz.
 
Paylaşım için sağol.
Yerde siyah yastık gibi birşey var.Nedir o?
 

Ekli dosyalar

  • r (211).jpg
    r (211).jpg
    82.2 KB · Görüntüleme: 110
ekleyen kardesımın ellerıne saglık...
elek... kardesım
tam olarak bılmemekle bırlıkte sanırrım trafonun rezervının ıcıne konup hermatık trafo gıbı calısmasını saglamaya calısmıslar...trafo ısındıkca yag genlesım havayla dolu yastıgı sıkıstıracak.
 
amaç yastığı sıkıştırması değil de yağ genleşip soğudukça hava alma isteği olacak. eskiden breather lar yani slicajelli havalandırıcılardan geçen hava direk yağla temas halindeydi. bu şekilde bir kullanımda ise yine slicajel vardır ekstra olarak slicajelden geçen hava , hava yastığına gider böylece yağ ile teması kesilmiş olur. yağ genleştikçe hava yastığı küçülür soğudukça ise hava yastığı şişer
 
O yerdeki yastık gibi şey yağ doldurma işlemi sırasında kullanılan bir rezerv tank diyebilirim.Yani önce yağ o yastığın içine dolduruluyor daha sonrasında nem, pislik vs gibi yağa zarar verecek maddelerden arındırmak için makinadan geçiriliyor. O yastığın bir tarafından makina kötü yağı alıyor işleyip temizledikten sonra yine yastığın içerisine basıyor. Yağın temizlendiğine kanaat getirildikten sonra yastıktaki tüm yağ trafoya basılıyor.
Başka sorularınız varsa cevaplamaya çalışalım.
 
Trafo yağında bulunan nemi almak için yağdaki nem çok önem taşımaktadır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,762
Kullanıcılar
449,977
Son üye
keskiyan

Yeni konular

Geri
Üst