13 TANE SORU

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Katılım
1 Mar 2008
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
ARKADAŞLAR ÇOK ACİL SORULAR VAR LÜTFEN YARDIM EDİN


PLC DERSİ UYGULAMA SORULARI
Soru 1: Start butonuna basınca birinci motor hemen devreye girecek ikinci motor 5 sn sonra devreye girecek, ikisi beraber 5 sn daha çalıştıktan sonra duracaktır.
Devreyi her iki motoruda set-reset röleleri ile çalışacak şekilde kurunuz.

Soru 2: Start butonuna basınca birinci motor hemen devreye girecek ikinci motor 5 sn sonra devreye girecek, ikisi beraber 5 sn daha çalıştıktan sonra duracaktır.

Soru 3: Start butonuna basınca 1. motor hemen devreye girecek 5 sn çalıştıktan sonra devreden çıkacak 2. motor devreye girecektir. 2. motor 5sn çalıştıktın sonra sistem duracaktır.

Soru 4: Start butonuna basınca motor ileri yönde hemen 8 sn çalışmaya başlayacaktır. 8 sn sonra 5 sn duracak ve tekrar 8 sn geri çalışacaktır. Daha sonra sistem duracaktır.

Soru 5: Üçgen çalışan bir motor start butonuna basınca 4 sn yıldız daha sonra üçgen çalışmaya başlayacaktır. Stop butonuna basınca duracaktır.

Soru 6: Kapı kapatma butonuna basınca motor ileri yönde hareket ederek kapıyı kapatmaya başlayacaktır. Kapanma noktasında kapı siviçe bastığında motor duracaktır. Açma butonuna bastığımızda kapı açılmaya başlayacaktır. Kapı tam açıldığında açılma sivici devreye girecek ve motor duracaktır. Sistem herhangi bir anda durdurulabilecektir. Ayrıca kapama çalışırken açma, açma çalışırken kapama çalışmayacaktır.

Soru 7:Sistemde bir adet ileri bir adet geri butonu bulunacaktır. İleri butonuna bastığımızda motor ileri hareket edecek ve ileri durdurma sivicine bastığında 3 sn duracak ve geri harekete başlayacaktır. Geri durdurma sivicine bastığında 3 sn duracak ve tekrar ileri çalışacaktır. Sistemin çalışması bu şekilde periyodik olarak devam edecektir. İlk hareket başlangıcı geri çalışma butonu ile de olabilir sistem aynı şekilde çalışacaktır.

Soru 8: Bir motoru bir butonla çalıştırma devresini kurunuz.

Soru 9: Set reset rölesi ile bir motorun periyodik çalışmasını kurunuz. Motor start butonuna basınca 5 sn ileri 5 sn geri çalışacak ve bu çalışma sürekli devam edecektir. Bu çalışma stop butonuna basıncaya kadar devam edecektir.

Soru 10: Start butonuna basınca motor hemen çalışmaya başlayacaktır. 15 sn sonra sistem kendiliğinden duracaktır. Stop butonuna herhangi bir anda basılınca süre sıfırlanmayacak start butonuna basıldığında süre kaldığı yerden çalışmaya başlayacaktır. Reset butonuna basınca zaman rölesinin süresi sıfırlanacaktır.

Soru 11: Yukarı sayıcı devresi kullanılarak bir motorun turu sayılacaktır. Start butonuna basınca Motor dönmeye başlayacaktır. 10 tur sayınca motor 5sn duracak ve tekrar 10 tur dönecektir. 10 turun sonunda sistem duracaktır.

Soru 12: Yukarı ve aşağı sayıcı devresi kullanılacaktır. Otoparktaki araç sayısı sayılacaktır. Araç sayısı 20 nin altında olduğunda yeşil lamba, 20 olduğunda kırmızı lamba yanacaktır.

Soru 13: 40 a kadar sayan yukarı ve aşağı sayıcı kullanılacaktır. 0-10 arasında 1. motor 11-20 arasında 2. motor 21-30 arasında 3. motor 31-39 arası tüm motorlar devreye girecektir. 40 olduğunda tüm motorlar duracaktır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşım bu soruların hepsi çok kolay sorular eminim biraz uğraşsan yapabilirsin.Bu soruları cevaplayıp vermek sana yapılacak en büyük kötülük olur.Biraz gayret edersen ne kadar basit olduklarına şaşıracaksın.
 
ben başkası için istiyorum bunları :D ama çok acil yarına lazım
______________________________________

çocuk not alıcak :D yardım edin lütfen
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
ben başkası için istiyorum bunları :D ama çok acil yarına lazım
______________________________________

çocuk not alıcak :D yardım edin lütfen

Durumun öyle olmadığı gülmenizden belli.
Kendiniz uğraş göstermeniz lazım ben şu noktaya kadar geldim ama anlamadığım şurası nasıl olur deseniz amenna. Bu konuya cevap veren arkadaş olmaz inşallah.
Olmasın ki mecbur kalıp gerçekten öğrenmeye çalışın gayret sarfedin...
 
arkadaşım hiç olmazsa PLC ile ilgili sayısız döküman var internettebelki elinde de vardır. ordaki örneklere bir bak istersen
 
üzerinde hiç çalışılmamış bir konu için yardım istiyorsunuz en azından bazı sorular üzerinde çalışsanız diğerleri neredeyse hep aynı yapamadığınız yerde yardım isteyin
 
valla arkadşm bu soruları çözmek için dersini iyi dinlemen gerek :)
 
Arkadaşım gerçekten sorulara birazcık uğraşşan halledebileceğin sorular bunlar...
 
Durumun öyle olmadığı gülmenizden belli.
Kendiniz uğraş göstermeniz lazım ben şu noktaya kadar geldim ama anlamadığım şurası nasıl olur deseniz amenna. Bu konuya cevap veren arkadaş olmaz inşallah.
Olmasın ki mecbur kalıp gerçekten öğrenmeye çalışın gayret sarfedin...

arkadaşıma katılıyorum bu gün bizlerin sana bunu cevaplayıp hazırlayıp sunmamız demek yarın senin bizi kötü hatırlaman demek
başarılı çalışmalar sana...
 
arkadaşım sen birazcık araştırma yap bedava bilgi olmaz plc hakkında bir sürü kitap var eğer otomatik kumandadan iyi anlıyorsan plc ladder programıyla yaparsın bende ünüversitede öğrenciyim elektrik elekronik dışardada otomasyon işi ilede uğraşıyorum plc ben kitaplardan öğrendim ve bunları uygulamaya döktüm okey
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,687
Kullanıcılar
449,955
Son üye
seggzsy

Yeni konular

Geri
Üst