12v 2a adaptörle çalışan projeksiyon hk

AmsterMAN

Üye
Merhaba,

12v 2a standart uçlu adaptörle calısan cihazımı powerbank ile besleyebilir miyim? 5v usb kablolardan 2 amper akım geçer mi? araya 5v to 12v kablo almak istedim ama onların amperleri genelde en fazla 0.7 oluyor sanırım. Özetle 5v powerbank kullanarak araya bir devre falan yapılıp bahsettiğim projeksiyon calıstırılabilir mi? kampa gittiğimde prizli ortam olmuyor. Bir şekilde harici bataryalarla çalıştırmak istiyorum.

Çalıştırabilirsiniz. Yeni nesil powerbanklar ile bu mümkün.

Şu an zamanım kısıtlı ilerleyen saatlerde örnek verebilirim.

Unutursam hatırlatabilirsiniz.

Verilere göre mevcut powerbank'ın hızlı şarjı yoksa, 5x2=10watt, size 12x2=24watt lazım. Dolaysıyla bu gücü sağlayamaz. Dc-dc çevirici ile de kayıplar olur.
Önerim, 12V 12Ah veya 24Ah bir lityum (LFP) akü ile sorunu çözebilirsiniz.12Ah ile en az 5 saat çalıştırabilirsiniz. İhtiyaca göre kapasite seçimi yapılabilir.

Verilere göre mevcut powerbank'ın hızlı şarjı yoksa, 5x2=10watt, size 12x2=24watt lazım. Dolaysıyla bu gücü sağlayamaz. Dc-dc çevirici ile de kayıplar olur.
Önerim, 12V 12Ah veya 24Ah bir lityum (LFP) akü ile sorunu çözebilirsiniz.12Ah ile en az 5 saat çalıştırabilirsiniz. İhtiyaca göre kapasite seçimi yapılabilir.
elimde 12v 9 a motosiklet aküsü var. bunu kullanarak yapsam hangi devre elemanlarına ihtiyacım var. sadece invertör yeterli olur mu?

12V 9A sulu akü ise ondan da çok bir şey beklemeyin. Kullanım süresine göre 2-3 saat iş görebilir. 12 volt altına düşünce kesecek bir devre olsa iyi olur. Ya da 2 saat kadar kullanıp kapatacağım derseniz hiç bir şey gerekmez. Projeksiyon hassassa araya bir adet dc-dc buck-boost regülatar işi garanti eder! Alttaki 2A'ya kadar sorun çıkarmaz sanıyorum.
1758016160953.webp

12V 9A sulu akü ise ondan da çok bir şey beklemeyin. Kullanım süresine göre 2-3 saat iş görebilir. 12 volt altına düşünce kesecek bir devre olsa iyi olur. Ya da 2 saat kadar kullanıp kapatacağım derseniz hiç bir şey gerekmez. Projeksiyon hassassa araya bir adet dc-dc buck-boost regülatar işi garanti eder! Alttaki 2A'ya kadar sorun çıkarmaz sanıyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 118171
2 saat çalıştırması yeterli benim için. kuru akü.

Forum istatistikleri

Konular
133,382
Kullanıcılar
459,230
Son üye
sabri erdogan

Yeni konular

Geri