11 blok lu bir sitenin kamera yayınını her daireden alabilen denenmiş uygulamalar varmı?

enderdo

Üye
Katılım
21 Tem 2007
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
38
Merhaba her meslektaşıma kolay gelsin. 11 blok lu 130 dairelik bir sitenin ortak kamera sistemi olacak. Ortak kamera yayını her binaya nasıl dağıtırız böyle bir projede yer alan meslektaşlarımın bilgilerine ihtiyacım var. ( yaptığım örnekler arasında en fazla 2 bloklu yerler var. iki blok arasındaki mesafe 30 mt gibi bir mesafe iş çözümleyebiliyorum ama buradaki sistemde en uzak mesafeye ( 100 mt ) ve 11 ayrı bina nasıl görüntüyü bozulmadan aktarırız video veya rf hangi cihazlar kullanılabir? Teşekkürler.
 
merhaba öncelikle şunu söylemek isterim yer ayrı ayrı 11 blok ve her bloğun kamerasını sadece o blok görecek doğrumu yani A blok ise ve 4 kamerası varsa sadece A bloktaki daireler görecek diğer bloklar göremeyecek doğrumu

merkezi SMATV sistemi varmı bloklarda yani TOKİ vs ise işin biraz daha kolay ve maliyetsiz olur
iletşim için pm atabilirsin ********@*****.***
 
Sitenin ortasında bir oyun parkı olarak düşünülmüş kameralar bu alanı kayıt yapacak dolayısı ile tüm binalara aynı görüntü verilmesi gerekiyor. SMATV sistemi yok onun yerine merkezi uydu sistemi yapılması düşünülüyor her binanın terr girişli merkezi uydu sistemi var bu işimizi görürmü sizce
11 Blok tan kamera yayını izleme.jpg
 
Single mode ethernet to fiber dönüştürücü kullanabilirsiniz.
Ne kullanırsanız kullanın tüm kameraları tek porta yönlendirirseniz. Networkünüzde ciddi yığılma ve şişmeler söz konusu olacaktır. Bu bağlamda her kamerayı ayrı ayrı networke dahil edip (Farklı portlarda) oluşacak sorunlardan en az etki ile kurtulmuş olursunuz. Fiber bir ağ üzerine kurmanız size ciddi anlamda hız ve performans kazandıracaktır.
 
merhaba sadece videoı yayını için aktif-pasif video balun ve iyi blandajlı bakır cat6 kablo kullanabilirsin. Mesafe 600 mt. ye kadar sıkıntı olmaz. Görüntü kaybın olmaz.. Bir de kameraları izleyeceğin noktaya bağımsız bir topraklama hattı çekmen senin yararına olacaktır.
 
Paylaşımlarınız için teşekkürler Anot market bahsetiğinizi tam anlayamadım aktif pasif video ne demek bilmiyorum cat6 kablo derken RG6 mı ?
 
Paylaşımlarınız için teşekkürler Anot market bahsetiğinizi tam anlayamadım aktif pasif video ne demek bilmiyorum cat6 kablo derken RG6 mı ?
merhaba sayın enderdo bayadır foruma girme durumum olmadı mesajınızı yeni gördüm kusura bakmayın. CAT5 ve CAT6 kablo ile kamera sistemi kurulumundan bahsetmekteyim. Bu sistem sayesinden video sinyallerinde görüntü kaybı olmuyor + olarak ise uzun mesafelere video sinyali taşınabilmektedir. Konu ile ilgili bilginiz yok ise internet deryasından çeşitli makalelere ulaşabilirsiniz. Fakat tam bilginiz yoksa profesyonel bir yardım almanız gerekecektir. Bu yardımı ben size sağlayabilirim.
Saygılarımla
 
merhaba ben ayrıca teşekkür ederim anot market. ıp kamera dan bahsediyorsunuz sanırım benim sıkıntım sitedeki her daireye tv'sinden izletmek. benim kurduğum sistemlerde kamera video yayınını (monitörde gördüğümüz kayıt ekranı) rf sinyaline çevirip uydu santralinden dairelere göndermekti sat prizle hem uydu hem kamera yayınını alabiliyorum. buradaki sitenin 11 gibi fazla bloktan oluşması ve bina arasındaki mesafenin uzun olması sıkıntı. kamera sistemi ile alakalı bir sorun yok
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,764
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst