1000w inverter sürekli 1000w mı çıkış verir?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cBoxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cBoxx

Üye
Hepinize selamlar. Sürekli kamp yapıyorum ve aracımın aküsünden (74ah), 12/220v 1000watt inverter bağlayarak 45watt çeken projeksiyon cihazı, telefon şarj cihazı ve bir kaç küçük led aydınlatma çalıştırmak istiyorum. Toplamda 150watt'ı geçmez sanırım. Sorum ise şöyle, elimde 1000w bir inverter var. Bu inverter akümden sürekli 1000watt güç verecek kadar mı yoksa prize bağlı olan cihazların ihtiyacını karşılayacak kadar mı amper çeker? Bu sistem ile aküm ne kadar dayanır ? Dağ başında akümün bitmesini istemem :)

Hepinize selamlar. Sürekli kamp yapıyorum ve aracımın aküsünden (74ah), 12/220v 1000watt inverter bağlayarak 45watt çeken projeksiyon cihazı, telefon şarj cihazı ve bir kaç küçük led aydınlatma çalıştırmak istiyorum. Toplamda 150watt'ı geçmez sanırım. Sorum ise şöyle, elimde 1000w bir inverter var. Bu inverter akümden sürekli 1000watt güç verecek kadar mı yoksa prize bağlı olan cihazların ihtiyacını karşılayacak kadar mı amper çeker? Bu sistem ile aküm ne kadar dayanır ? Dağ başında akümün bitmesini istemem :)
güzel insan çok güzel kazık bir soru sordun. neden mi? 1000 w olan cihazın markası modeline? üzerinde yazan ne? 1000 w anlık mı? sürekli mi? ve aklında olsun sürekli ise % 30 kuralına sadık kal. elektronikte hiç bir cihaz % 100 kapasiteyle çalışmaz. haa çalışmam demez ama ne kadar süre diye tartışılır. kaç saat çalışırı matematiği benden iyi olan ustalarım söyler. lütfen tüketim cihazlarının tam kapasitelerini de yazınız.

Araç aküsünü hiç tavsiye etmem. 5-10 dakikada marş basmaz hale gelebilir! Ek bir LFP akü edinmelisiniz. Kritik seviyeye gelince arabayı çalıştırıp şarj edersiniz. Ya da gündüzleri solar panel ile alternatif şarj sistemi kurulmalı.
@Mustafa KABADAYI ustamızın dediği gibi, inverterden çekeceğiniz yük kadar güç tüketir. Ya da kısaca 300 watt çekip 200 watt'ını kullanmış olursunuz. Gerisi inverter kayıbıdır. 150 watt, saatte 17-18A akım demektir.

Sorunuzun başlığı ile soru içeriği farklı olmuş:

1. Sanki, "sürekli tam yük altında çalıştırmak" istermişsiniz gibi anlaşılıyor.

2. Kullanmayacağınız kadar, (kapasitesi) büyük invertör kullanmak doğru olmaz.
Tabi bunun için marka veya hangi ülke imalatı olduğu önemlidir.

Bunun için öncelikle elinizdeki ürünün "Standby" veya "Idle Current" değeri varmı?
Teknik özelliklerine bakmak lazım.

3. Kullanım şeklinize göre , güneş paneli ile desteklenen bir çözüm daha sağlıklı görünüyor.
Sürekli "yokuş" aramak zorunda kalmazsınız

4. Veya yeni geliştirilen Rüzgar Enerjisinden de faydalanabilirsiniz.
75cm çap ile 150W /Saat enerji alınabiliyor, üstelik sessiz (-45dB)

AWM_Wind2.webp
Kolay gelsin

Son düzenleme:
Merhaba, arabanın aküsünden kısa süre 30dk. Kadar inverter ile enerji almak sorun olmayacaktır. Ama daha uzun süreler kullanmak marş basamaz hale getirebilir. Mümkün olan en kısa zamanda ayrı bir akü temin etmenizde yarar var. Alacağınız akü derin deşarja uygun bir akü olmalıdır. Araç starter aküleri derin deşarja uygun değildir. Jel , lityum ion veya Lifepo akulerden bütçeniz doğrultusunda birini seçersiniz. Günümüzde en iyisi Lifepo 4 aküler dir. Ama fiyatları aşırı pahalıdır. Daha önceki mesajlarda arkadaşların belirttiği gibi şarj işini,gerek aracı çalıştırarak araçtan, gerek solar panel veya evde şebekeden yapabilirsiniz.

Arkadaş durumu çok iyi özetlemişler 1000w değeri maksimum çekeceği akımdır. Bakkal hesabı yapacak olursak 1000w gücündeki inverterdan 100w değerinde enerji talep edecek olursak (Şarj cihazı gibi ), inverter da aküden 100w + kayıplar kadar enerji alacaktır.

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,241
Son üye
uasertan

Yeni konular

Geri