1000A 60 mv şönt direnç ve PLC inputu hk.

CELİK_CPU

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
7 May 2007
Mesajlar
466
Puanları
16
Yaş
47
Dc motor akım ölçümü için şönt üzerindeki mV değerini komparatörde karşılaştırıp plc inputuna 1 sinyalini göndermek istiyorum.Şönt 1000A de 60mV üretiyor ben 18mV üzerinde plc 1 gitmesini istiyorum.şönt üzerinden geçen motor armatür gerilimi 700V dc sürücü üzerinden profibusla akım ölçümümüzde 15ms gibi bir gecikme oluyor bunu istememekteyiz.Akımın oluştuğu an plc bilgi gitmesini istiyoruz tecrübeli arkadaşlardan devre şeması yada hazır bir ürün varsa önermelerini bekliyorum yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 
Çözüm olarak, bundan daha küçük (~1ms vb.) tepki süresine sahip dijital çıkış veren
hazır bir ürün duymadım.Bunu komparatörlerle yapabilirsiniz.
Sürücünüz profibus ile haberleşebildiğine göre güncel bir sürücüdür.Öyleyse digital çıkışlarından birini, -aktüel armatür akımı limit ikazı- gibi bir fonksiyon atayıp istediğiniz
eşik değerini tanımlayarak, bu çıkışı plc ye aktarırsınız.
Amacınız akım koruması-sınırlaması gibi bir olay ise yine de plc nin döngü süresini de
göz önünde bulundurmanız gerekli.
 
sürücünün akımını digital çıkışa atadığımızdada gecikme olmakta bizim burada yapmaya çalıştığımız olay motor akım çekmeye başladığı an motora bağlı encoderden gelen palsları saymak ve bu pals sayısı ile bir sonraki motorun çalıştırdığı makinanın baskısını azaltmak yada artırmak.Akım bilgisinin 1ms yada 2ms gibi bir sürede plc göndermemiz gerekiyor yoksa hesaplanan ürün boyu gerçekleşen boydan farklı oluyor.
 
Bu konuyla ilgili yardımcı olabilecek arkadaş forumda yok galiba
 
benim aklıma gelen iki secenek var

1_ Profibus hattını fiber optik iletmime gecirmek
2_ Ürün dibine bir mv dan puls cıkısına ceviribilecek bir kart ve aynen yakınına 1 s7300 koyulur ve baska bir program yazılmaz ve max tarama süresi yakalanır. bilgi akısıda plc-plc-hmı seklinde saglanabilir bilgi gec gelse bile yeni plc işini yapmıs olur.
 
plc tarama süresi 5ms phoneix dönüştürücü 12ms gecikme ile çalışıyor toplam kayıp 17 ms bu işi max 5-6 ms yapacak cihaz yada kart lazım.Encoderden gelen bilgiler fm350 counter modülüne geliyor cpu 315-2dp plc counter modülünün I0 akım çekildiğinde 1 sinyali gelecek encoder puls sayacak 0 olduğunda puls saymayı durduracak.Bu işlemler yapılıyor ama akım bilgisindeki gecikmeden dolayı pulslar yanlış sayılıyor.
 
Son düzenleme:
MERHABA ARKADAŞLAR.
bir uygulama ile alakalı olarak 1200 dcA / 60 mV şönt direnç ile panoda yer alan dijital ölçü aleti ile akım ölçümü yapacaktım.
daha sonra ise devreye plc girdi.
şimdi ben akım ölçümü yaparcasına ampermetre - plc analog girişi seri bağlarmış gibi bu şönt direncide plc ye paralelmi bağlamalıyım yoksa yeni bir şönt dirençmi almalıyım.
2. sorum ise aynı uygulama ve yanındaki uygulama için 5A ac amper metre ve bu şönt direci ucuna bağlayacağım bir transduser ile pwm çıkışı alsam ( phoenix contact ta 4-20mA / 0-5 v giriş 12 bit 2,5 khz vs. çıkışlı bir ürün var) bunu Fatek 20 mc plc de ki 20 khz girişlerine bağlamasam ölçüm yapabilirmiyim ?
şimdiden teşekkürler....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst