1 litre benzin ile 1000km

İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Japonlarda sudaki hidrojeni ayrıştırıp kullanan araç yaptı (18.06.2008)
Japonlar sonunda suyla çalışan otomobil üretti - Milliyet

Sonuç ne oldu? Bu milli bir sorun değil arkadaşlar bunu uygulamaya geçirip yaygınlaştırabilmek global bir sorun. Devrim niteliğindeki bu tür buluşlar şipşak uygulamaya geçirilecek olaylar değil(Tüm dengeleri alt üst eder). Bu iş çok kolay olsaydı bizden önce japonya yaygınlaştırmıştı bu aracı. Buluş 2008 sene 2014 !
 
sonuç petrol devlerine bağlı.
 
Sevgili arkadaşlar,değerli forum üyeleri;

Bir konuda dikkatinizi çekerim,bu sadece bir prototiptir,gerçek bir araç değildir,ayni güneş arabaları (Güneş paneliyle çalışan çok hafif arabalar) gibidir görünüşte.Gerçek bir aracın ağırlığı karoseri,şasisiyle,ön ve arka akslarıyla,tekerlek,vites sistemiyle,vb.üzerine bindiğinde,rüzgar katsayısı,direnci,daha büyük tekerlek/yol sürtünme direnci,vb.değerler de tam devreye girdiğinde siz görün bakalım ayni yakıtı yakacak mı acaba?Bir şeyin oyuncak gibi,sivrisinek gibi şase,kaportada sadece yapıp çalıştırmak başka,gerçek ve insanca bir otomobile binilecek şekliyleki tonajda yapmak çok başka.Bu uygulaması henüz gerçek taşıta uygulanmamış olan prototipin harcadığı yakıt değeri nispeten düşük kalabilir,motor ne kadar verimli ,ne kedar süper de olursa olsun,bu yadsınamaz bir gerçektir.Yani bence şimdiden bu otomobil için çok fazla olumlu yorum yapmak için çok erken! Bekleyip göreceğiz! Geçmişte yaşanan acı bir tecrübemiz de var biliyorsunuz..Devrim Arabaları gibi..Filminden de seyredildiği şekliyle tam da test sırasında başına gelen es-kaza bir olay (Benzinsizlik gibi),iyi giden gidişattaki tüm ibrenin geriye dönmesine,tersine gitmesine de neden olmaz diye tememnni edelim.Ama dereyi görmeden paçayı sıvamak için bence daha çok erken.Test ve gerçek ağırlıklı haliyle doğru ölçümlerin yapılması kanımca da şarttır.Siz yine çok olumlu da düşünebilirsiniz,herkesin beklentisi,inancı çok farklı da olabilir,doğal olarak da kişisel farklılıklardır bunlar çünkü.

Böyle bir arabanın ekonomik olarak otomotiv sektörüne tüm engellere karşın yine de kazandırıldığını bir an için düşünelim.Yalnız Türkiye için değil,dünya otomotiv devleri arasında da yerimizin şimdikinden daha farklı olabileceği ortadadır.Umarız her şey beklendiği gibi gider ve sonuçlar da mükemmel çıkar diyelim.Zaten bir vatansever olarak başka bir düşüncede bulunmamız da hiç düşünülemez.Saygılamla.
 
Buna benzer benim de bir projem olmuştu. peltier denen malzeme ile motorun ısınan suyu ve motorun ısınan diğer parçaları ile elektrik üretip bu elektrik ile teoride 2 bin km yol yapmam mümkün görünüyordu. pratiğe geçememesinin sebebi peltier denen sistemin içindekiler. araçta güvenli olmayacağı yönünde idi.
 
Arkadaşlar bizimde bor madenimiz var ama sağolsun dış güçler kendileri için kullanıyorlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,805
Kullanıcılar
449,984
Son üye
riki35

Yeni konular

Geri
Üst