1 fazlı motor

ilker9728

Üye
Katılım
3 Eyl 2007
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar meslek lisesindeki okulumuzda 1 fazlı motor var. deney amaçlı yapılmış. ana ve yardımcı sargılardan dışarıya uç çıkarılmış. Yardımcı sargının uçlarını değiştirdik motorun devir yönünde değişiklik olmadı. ana sargı uçlarını değiştirdik bir türlü motorun devir yönünü değiştiremedik. bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar varmıdır acaba. ilginize şimdiden teşekkürler...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
yönünü degiştirmek istiyorsan yardımcı sargı uclarını değiştir
 
Ana sargı ve yardımcı sargıyı nasıl ayırıyorsunuz;
1, İnce uclar, yardımcı sargı, kalın uçlar ise ana sargı, bunları kendi aralartında yer değiştirin./veya
2. Omajı yüksek olan, (ince uçlar) yardımcı sargı, omajı düşük olan (kalın uçlar) ana sargı kendi aralarında yer değiştirin..
 
Arkadaşlar motor deney amaçlı yapılmış. Üzerlerinde ana sargı ve yardımcı sargı diye yazıyor zaten.Dışarıya toplam 4 uç çıkıyor.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,716
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst