1 Faz 3 Kademe Bakır Sargılı Kaynak Makinesi için yardım!

Stephanos

Üye
Katılım
19 Haz 2019
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
34
IMG_20210115_190231.jpg
IMG_20210115_190302.jpg
IMG_20210115_190315.jpg


Herkese iyi forumlar.
Resimlerde eklediğim kaynak makinesinin şalteri bozulmuştu 1 faz 3 kademe yeni pako şalter aldım. Hazır içini açmışken birde temizleyim vs dedim makineyi dağıttım. Sonra temizleyip tekrar topladım ama şimdi makine çalışmıyor. Resimlere bakarak bağlantıda nerde hata yapmış olabilirim. Elektrodu şaseye değdiriyorum ama hiç tepki vermiyor.

"Orda sallanan iki kırmızı kablo güç ışığı galiba onları bağlamadım, bağladığımda 0 konumunda kırmızı yanıyor diğer kademelere geçince ani olarak yanıp sönüyor."

"Eski şalterde, kabloları bağladığımız yerde 4 tane giriş vardı sargıdan gelen mavi kablonun altında bir tane daha giriş vardı ama arsında köprü vardı, yeni aldığım bu resimdeki şalterde 3 tane giriş var. Bunuda söyleyim belki yanlışlık vardır."

Yardım ederseniz sevinirim.
 
Son düzenleme:
ŞEmaya dökün, ölçümler yapıp şemada belirtin. Önceki halini resmetmemeniz veya bağlantıları kağıda not almamış olmanız büyük hata. Tecrübeniz var mı ayrı konu.
 
ŞEmaya dökün, ölçümler yapıp şemada belirtin. Önceki halini resmetmemeniz veya bağlantıları kağıda not almamış olmanız büyük hata. Tecrübeniz var mı ayrı konu.
Malesef şemaya dökemem o kadar bilgim yok. Dağıtmadan önce resimlerini almadım, unuttum malesef. Sadece kabloları söküğüm yerlere taktım. Multimetre var hangi konumda hangi noktaları ölçmem gerekiyor onun bilgisini verirseniz ölçebilirim.

Sargıdaki kablolar doğru yerde bağlı ama şalter biraz farklı sorunun orda olduğunu düşünüyorum. Yukarıda yazdığım gibi sargıdan gelen mavi kablonun yanında bir tane daha bağlantı noktası vardı yani 4 tane ama mavi ile arasında köprü vardı bu farkeder mi bilmiyorum, yeni aldığım şalterde 3 tane bağlantı noktası var ve sargıdan gelen 3 kabloyu ordaki 3 bağlantı yerine bağladım. Şalterde 1-2-3 diye belirtilmiş. Ve arkasında 3 bağlantı noktası birbirine köprülü R ile belirtilen noktaya Faz'ı bağladım, aşağıdaki ahşabın üzerinedeki 4'lü Klemensede Nötr'ü bağladım. Şalteri aldığım elektrikçide böyle söylemişti.
 
Son düzenleme:
Size kolay gelsin ilk mesajda deneyim ve bilginizi paylaşmanız verilecek cevaplar adına daha uygun bır adım olur.
 
Şuanki bağlantıya göre prizden makineye akım gitmiyor.

Lütfen yardımcı olacaklar mesaja cevap verirse sevinirim.
 
Bu şekilde birinin yardımcı olabilmesi çok zor. Durumu değerlendirmek için elde yeterli veri yok. Bir ustaya götürüp incelemesini isteyin.
 
Tamam ustam sağolun cevaplarınız için, sorunu buldum. Priz içinden nötr ucunu kesmişler, durum böyle olunca akım gitmiyor. Yani ben fazı şaltere, topraklama olan kabloyu gövdeye, nötr ise kesik olduğundan klemense bağlamıştım. Multimetre ile uçları ölçüm o şekilde buldum. Şimdi tekrar bağlayıp denicem umarım stabil bir şekilde çalışır.
 
vidalara bağlı kablolara vidalara uygun papuç takın bu şekilde bu kablolar uzun süre çalışmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,847
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst