güzel insan, senin kafan karışmış gibi görünüyor, hoş benim kafam da düzgün değil. bilmemiz gereken ilk şey ac ve dc akım arasındaki farklardır. ac akım zıplaya zıplaya koşar adım dalgalar halinde gider/akar. dc akım düm düz sağa sola sapmadan nerdeyse yokuş aşağıya düm düz akar gider (voltaj dalgalanmalarını yok sayıyorum.) ikinci bir sıkıntı üretip karşılamak ayrı şey, taşımak nakletmek ayrı şey. şimdi ben düz mantık saydırayım, hata yaparsam ustalar düzeltirler.
1- ac den aldım trafoya 0,75 kablo ile girdim. buraya kadar sorun yok sağlıklı değil ama gider/ sıkıntı yok gibidir. (2x1,5 olsa daha sağlıklı garantili olur)
2- trafo çıkısından/ adaptörden 4 tane ayrı led bara 0,75 kablo ile dc bağlantı yaptım. buraya kadar da hiç bir sıkıntı olmaz.
3- ac hattan anahtarla elektrik verdiğimde 4 led bar yanıyor, çok güzel. her bar ayrı ayrı anahtarla yanıyor bu da çok güzel.
4- trafom/ adaptörüm isterse 100 ampere kadar güç üretsin. tüketici aç canavar ledlerimizin ihtiyacı kadarını kullanacağını sakın unutma ve 100 ampere kadar olan üretici amcayı da aynı iş için aynı o 0,75 kablolarla besleyebilirsin. 1/2/3 değişmez. ama lütfen üzerine başka bir yük ekleme.
5-önlem almak standartlara uymak, her zaman daha ucuzdur.
6- lütfen, çalışırken güvenlik önlemlerine dikkat ediniz.