Şehir elektrik şebekesi 220 volt düzensiz akım şiddeti

Evinizde kullandığınız tüm Elektrikli aletler 210 ile 240 volta arasında akım şiddetine göre dayanıklı üretilmiş. Gelen akım şiddeti 180 e düşebildiği gibi 300 volta çıkabiliyor. Elektrikli Aletler bozmakta. Ne gibi aletler bozuldu. Yeni tip Buzdolabında kapı contasında sıcak hava dolaşmakta. Akım korumalı Priz takılı. Akım Şiddeti artınca basınç da artığından. Boru deliniyor. Tamiri mümkün de maliyeti yeni Buzdolabına eşit. Endüstriyel çöp olmakta. Avizede oto sigortası attı. Kontrol ettim Kompakt floresan armatürü bozulduğunu anladım.. Gevşek olan Lamba armatürüne atlama yapıp Armatürünü bozmuş.220 volt Akım şiddetini 110 volta dönüştüren trafoyu da bozdu. Masa üstü Bilgisayar ile Smart TV de kesintisiz eski tip güç kaynağına bağlı olduğu için sorun yaşanmadı. Uygulanacak regülatör üretip satıcıları mesajları cevaplamıyor. Tesisatta değiştirme yapmak gerekiyor. Alet seçimi önemli. Montaj da sorun.

Kompakt Floresan Lamba üretimi AB de sonlandırılmış. Tekfen FLS 11 W kullanılacak armatür de satıştan kalkmış. Çin kaynaklı getirtseniz. Standart dışı olup Lamba yanmasıyla birlikte ikisi birlikte bozulma şikayet okudum.

Evinizde kullandığınız tüm Elektrikli aletler 210 ile 240 volta arasında akım şiddetine göre dayanıklı üretilmiş. Gelen akım şiddeti 180 e düşebildiği gibi 300 volta çıkabiliyor. Elektrikli Aletler bozmakta. Ne gibi aletler bozuldu. Yeni tip Buzdolabında kapı contasında sıcak hava dolaşmakta. Akım korumalı Priz takılı. Akım Şiddeti artınca basınç da artığından. Boru deliniyor. Tamiri mümkün de maliyeti yeni Buzdolabına eşit. Endüstriyel çöp olmakta. Avizede oto sigortası attı. Kontrol ettim Kompakt floresan armatürü bozulduğunu anladım.. Gevşek olan Lamba armatürüne atlama yapıp Armatürünü bozmuş.220 volt Akım şiddetini 110 volta dönüştüren trafoyu da bozdu. Masa üstü Bilgisayar ile Smart TV de kesintisiz eski tip güç kaynağına bağlı olduğu için sorun yaşanmadı. Uygulanacak regülatör üretip satıcıları mesajları cevaplamıyor. Tesisatta değiştirme yapmak gerekiyor. Alet seçimi önemli. Montaj da sorun.
Kıyamet senaryosu mu bu?

ilahlar beni koruyor, konu sahibinin mahallesinde/semtinde yaşamıyorum. işin dışkılı tarafı benim mahallemde şebeke 105 volta kadar düşüp 260 volta kadar ara sıra çıkıyor. tabii ki benim evdeki elektroniklerin hepsi efsunlu, ilahlar onları da koruyor. ama şu akım şiddeti artınca basıncın yükseldiği alet benim evde yok sanırım. bir de hani şu 220 volttan 110 volta düşürem armatür ne merak ettim. sanırım fakirlikten ben alamadım o zımbırtıyı. gözünü seveyim fakirlik. gözünü seveyim AC bilgisizliğim.

Kullandığın bütün elektrikli aletler 210 volt ile 240 arasında akım şiddetine göre ayarlanmış. Yüksek gerilimle gelen akım mahalle trafolarında düşürülerek kağıt üzerin de 220 volt dağıtıldığına inanıyoruz. Elektrik dağıtımı özelleştirilirken. Dağıtıcıya Anlık hatalı 300 volt yada 180 volt düşük akım verilirse bozulan aletleri onarma yükümlülüğü verilmiş. Ankara olduğuna göre Enerji sa. Başkente elektrik başvuracaksın. Trafo seyir kayıtlarına bakılacak. Baktırabilir isen tamam hatalıyız onaracaklar. Kaç paraya aldın x ₺ geçen yıllara göre amortisman düşecekler. Yüksek enflasyonda aldığım tarihte Buzdolabı 1000 ₺ şimdi 21.000 ₺ civarında amortisman düşüldükten sonrası Kala kala elli yüz lira. Onu da sarfiyatından ödeme diye düşerler. Dağıtım şirketine Belediye otobüsü ile yada Dolmuşla giderken harcayacağın parada düşülecekten fazla tutar. Yeni Buzdolabı satan Vestel Bayi bir firmayla anlaşmış. 1000₺ hesaptan düştü. Siz Amazon yada Hepsi Bur da dan aldınız ise eski bozuğu bu paraya satamazsınız. Anlaşmalı Hurdacı servisi geldi alıp götürdü. Adresleri dolaşıp topluca birine teslim ediyorlar. Onlar onarıp kime satıyor bilemem. Serviste gelip bozuk demesi 400 ₺, tamir ediyor. Tek ana gelirleri de garanti süresi dolanlar. Daire girişe Regülatör takılıyor. Yerli sanayi üretiyor. İnternet sitelerinden. Baş vuru yaptım. Tamam aldığımı farz edelim. Kim montaj yapacak. Cevap vermiyorlar. Servisleri yok. Bir tanıdığımın Büro tipi Buzdolabı kapalı alanda tuttuğundan bozulmuş o tarihte 300₺ onarım istemiş Arçelik servisi. Yaptırmadı; aradan bir kaç ay geçti BİM den 300₺ sıfır Buzdolabı aldı.

Samsung Buzdolabı motor garantisi 20 yıl. Rahmetli Babam 1962 Zoppas Buzdolabı almıştı. Motor dışı onarımlarla 2010 kadar kullandı, daha sonrası Ben kullandım.. Yüksek elektrik tüketiyordu, çağ dışı kaldığından yenilerken 55 yıllık motor sağlamdı. Buzdolabı arızaları motor kaynaklı olmuyor; kullanım hatasından bozuluyor.20 yıl da satış kurnazlığı.. Elektrik Mühendisleri temel bilgileri bilirler. Piyasada neler satıldığını bilmezler. Sorarsanız Regülatör gerekli derler de Hangisini alayım deyince cevap veremezler.

Cihazın yetkili servisi cihaz şebeke kaynaklı arızalanmıştır diye rapor tutsun siz tamir ettirin dağıtım şirketine o raporla başvurun eğer arıza gerçekten şebeke kaynaklıysa size tamir ücretini öderler. Yeni ürünlerde eski ürünlerin kalitesini beklemeyin planlı eskitme diye bir kavram var.

Forum istatistikleri

Konular
133,413
Kullanıcılar
459,386
Son üye
skylinehasann

Çevrimiçi üyeler

Geri