Şeffaf poşet için ne kullanmalıyım?

freedom33

Üye
Katılım
30 Mar 2009
Mesajlar
381
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar 15cmx15cm ölculerinde şeffaf poşet içerisinde yine şeffaf plastik bir malzeme var.(poşetin üzerinde firma bilgilerinin yazıldığı yazılar var)Bu malzemeyi bant üzerinden geçerken saydırmak istiyorum,cisimden yansımalı sensör ve endanın sayıcısını kullandım fakat cisim saydam ve poşet üzerinde yazılar olduğu ıcın 7-8 saymayı doğru yapıyor arada bir çift sayma işlemi yapıyor,daha sonra reflektörlü sensör kullandım fakat aynı sorunu ondada verdi sizce hangi marka yada hangi tip sensör kullanmam gerekiyor.Kullandığım markalar datasensor ve fotek.
 
önerebileceginiz uygun fiyatlı marka model var mıdır acaba?yada böyle bir ürün alsam işimi görür mü?
 
Sayın main_loop malesef bunlar bütçemizi aştı,robotik sistemlerde kullanılan engel algılayıcı ultrasonic sensörleri kullanamaz mıyım acaba?çalışma prensipleri aynı,fakat sorun şu ki listede bulunan sensörler ya 50 cm lik yada 0-3 mt lik,ben ürünü 15-20 cmden falan algılatmam gerekiyor bu sensörlere microkontrolor bağlanması gerekiyor sanırım bu devrenin hazır kiti veya yaptıracak birini bulabilir miyim?mesafe ayarı yaparsam sanırım işim çözülecek.
 
robitshop firmasından devantech firmasının bir ürünü var 1cm hassasiyette ölçüm yapıyor. srf08 bu ürün 30$ civarıydı en son fiyatı.
I2C formatında data çıkışı var.bunu bir pic devresiyle kullanıp bir treshold belirlenir bu seviye atında yada üstünde röle çeker yada bırakır. sistemi nereye entegre ediceksiniz? baskı devre çizimi konusunda ve program konusunda yardım edebilirim.
 
şu iyiymiş bak önüne engel geldiği zaman 1 engel gittiği zaman 0 oluyormuş ... çıkışa bi sayıcı bağlarsın her palsta 1 arttırır örnek bi devre ekleyeyim her palsta 1 arttırıyor

ffmmc.gif


mikro kontrollü bi devre olsa daha iyi olur mesela GLCD li tarihe saate göre saydığını hafızasına kaydedebilen gibi gibi diyeyim fikir benden uygulamak sizden :)

kolay gelsin..
 
Sayın hlyahkan sorunum sensorun cıkıs vermesinde degılde mesafe ayarı yapmakta,yani sensor 15 cm ye kadar aktıf olsun 20 cm dekı nesneleri görmesin.
 
amacınız banttan geçen nesneleri saydırmak değilmi ? ha 15 cmi görsün ha 20.. mesafe engelmidir sayma işlemini yapmaya nesnenin arkasında başka nesnelerdemi var onun içinmi 15 cmdekileri saysın diyorsunuz..
 
aynen;çalışma ortamı kalabalık oldugu ıcın bant onunden insanlar gecebiliyor,sonucta net bir sayım elde etmemız gerekiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst