Şarjlı Vidalamayı Kabloluya Çevirmek

DDEMR

Üye
Katılım
8 May 2017
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
25
Selamlar KontrolKalemi ailesi.
Elimde DBK 4.8V şarjlı vidalama var. Bayadır bozuk halde duruyordu,bir video sayesinde kabloluya çevirmeyi denedim ama olmadı. 4 adet pil bağlıydı icerde onlari söküp adaptorun uclarini + - sekilde bagladim (5V, 9V, 12V adaptorler denedim). Uzerindeki ışık calisiyor ama motor donmuyor. Bunu nasil yapabilirim. Diyot, trafo vb. hakkinda bilgim yok. Elektrikten cok cok anlamiyorum. Saygilar.
 
regülesiz 6volt dc en az 20 watt adaptör ile deneyebilrsiniz.
 
doğru ve kalın kablolarla ( yani 2 x 2.5 ) bağlarsan kesin çalışır güç kaynağın 10 amper olursa daha da iyi olur.bir masa üstü bilgisayardan çıkma güç kaynağının kırmızı olan çıkış kabloları 5 volttur oda iş görür .
 
300 watt.'lık ve + 5 volt çıkışı sağlam olan bir psu işinizi görür. Şarjlı vidalamaya kadarki olan kabloda, elinizde olan en kalın kesitli kablo çifti kullanılırsa eğer, oluşacak voltaj düşümü de o oranda az olur, yeterli ve istenilen güç (5 volt ve yüke göre istenen amper değeri, dc. volt * amper olarak) 4.8 voltluk dc. fırçalı motora böylece daha kolay gitmiş olur. Ucuz, sıradan Çin malı, max. 300 watt.'lık psu'da + 5 volt 14 amper çıkışlıdır. (Everest marka, Made in PRC menşeli power supply'ın + 5 voltta etiketindeki karşılık değeridir.) Evde boşta ve tam yükte (Yükteki zorlanmalarda) psu'yla yapılan, yükteki zorlanma testlerden başarıyla da geçmiştir. Kolay gelsin.
 
bende 14 volt şarjlı vidalama vardı 12 v 7 a led adaptörü bağladım çalışıyor zorladığımda da sıkıntı olmuyor fakat ilk çalışmada makineden koku geliyor bir süre sonra kesiliyor
 
Hocam ben 12v 500mah bir adaptor bagladim ilk denemek amacli. Motor tekliyor daha dogrusu 1tur 1tur donuyor yada titriyor. Amper dusuk oldugu icin mi yoksa motor arizasi mi acaba ?
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst