ŞALT SAHALARINI KAMERA SİSTEM İLE KONTROL

Katılım
14 Ocak 2009
Mesajlar
559
Puanları
6
Yaş
55
Konum
Seyitömer Termik santralı KÜTAHYA
Arkadaşlar 380kv ve 154 kv şalt sahalarını thermal veya normal görüntülü kamera sistemi ile kontrol eden şalt istasyonu varmı ,bu sistemi kullanan varsa olumlu olumsuz düşüncelerini yazabilirmi,ilgi ve alakanız için şimdiden teşekkürler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Arkadaşlar 380kv ve 154 kv şalt sahalarını thermal veya normal görüntülü kamera sistemi ile kontrol eden şalt istasyonu varmı ,bu sistemi kullanan varsa olumlu olumsuz düşüncelerini yazabilirmi,ilgi ve alakanız için şimdiden teşekkürler.
TEİAŞ ANTALYA VARSAK TM hem saha güvenliği hemde 380/154 kv şalt hareketli kameralar 31,5 kapalı iki şalt sabit kameralarla kontrol ediliyor. internet üzerinden üzerinden amirler güvenlik ve kumanda izleyebiliyor + kayıt yapılıyor hareketli kameralara izin verilen kullanıcılar hareket ve zoom kontrolu yapabiliyor. Lojmanların görüntülenmesine izin verilmiyor kamera o tarafa yönlendimi o tarafın görüntüsü otomatik karatılıyor bu tür ayarlar yapılabiliyor ayrıca giriş kapısında kamera var giren çıkan kayıt altında. Dışarıdan hırsızlık olaylarında kamera kayıtları emniyete veriliyor. Biz personel olarak bir şikayetimiz yok hele 31,5 kv şaltlarda bize çok faydası var 31,5 kv şalt manevralarımız çok karışık 30 yakın fideri 4 ayrı trafodan ayrı ayrı ve farklı kombinasyonlarda besliyoruz. Bir arkadaşımız 200-300 metre uzakta şaltta manevra yaparken birimiz kumanda binasından hem telsizle ve kamerayla izleyip yönlendirebiliyoruz. Amirler konusuna gelince girene çıkana yaptığın işe müdahale ederlermi diye bir endişe varsa amirine bağlı adamın teknik bilgisi yetersizse noktayla virgülle uğraşır. Zaten işi bilen amir işe bakar iş aksamıyorsa personelle uğraşmaz buda 30 yılın tecrübesi
 
artık binalar bile normal kamera ile kontrol ediliyor zaten.. termal kamerada ise flir marka portable kemaralar vasıtasıyla istasyonlar kontrol ediliyor. enerji iletim hatları ise helikopterlerde termal kamera montesi ile kontrol ediliyor ancak ülkemizde henuz boyle bir uygulamaya gecilmedi.
 
Sayın Bekirus abimiz ve sayın mühendis arkadaşımıza teşekkür ederim.40.135 m2 alana kurulmuş şalt sahamızı bina konumu olarak biz görmeden manevra yapıyoruz.Termik santral bünyesinde bulunduğumuz için elektrik gözlemci ve ustabaşı arkadaşlar sahaya inerler telsiz irtibatı ile manevra yaparız.İZMİR hattı ile BATI Y.T.M'ye GÖKÇE KAYA ile GÖLBAŞI YTM 'ye (MİLLİ) ,AFYON2 ile KEPEZ Y.T.M ye ve kendi bağlı olduğumuz ADA Y.T.M ye geçiş güzergahında olduğumuz için çoğu zaman hatlarımız 1000 mw 'ı gördüğü oluyor.Ayrıca ani ayırıcı ve kesici arızalarında büyük ring kopmalarınada neden oluyor.Özellikle gece thermal kameralar ile şalt sahasını pc. ekranında kontrol altında tutmak , özellikle yüklü hatlarda zoom yaparak kontak temas ısılarını ölçerek OLASI ARIZALARA KARŞI önceden tedbir alıp Y.T.M yi ikaz ederek gerekli manevrayı yapıp millet malına zarar vermeden çalışmayı düşünüyorum.Konuyu üst amirlerime aktaracağım bunu için bana daha detaylı bilgi verebilirmisiniz?
 
Çok isabetli bir fikir kurumlar için çok pahalı ve lüks bir sistem değil Flir termal kameralar test ekiplerinde var periyodik bakımlarda kullanılıyor 1000 MW lık yük akışı bizdede oluyor bir kaç yıl önce sanırım bursa veya balıkesir tarafında ayırıcı yanması sonucu 380 kv luk sistemde bölgesel bir kesinti olmuştu. Kesintinin maaliyeti sanırım onlarca şalt tesisinin kamera sistemi maaliyetini karşılardı. Kamera sistemleri hakkında biraz bilgim ve ilgim var. Sabit ve Speed dome kameralarla sistem internet üzerinden bile takip edilebilir. Bizde sistem ağ üzerinden ağa bağlı bilgisayarlar tarafından takip edilebiliyor Speed dome kameralar 360 derece kontrol sağlıyor. Önemli noktalara termal kameralar konulabilir. Uzaktan kumandalı ayırıcılarda ayırıcıya uzaktan kumanda veriyorsun birde 100-300 metre yanına gidiyorsun kontaklar oturmuşmu diye kontrol ediyorsun güvenlik açısından olumlu zaman açısında dezavataj. Bilhassa 380 kv şaltlarda kamera kontrol sisteminin kullanılması elzem. Beyan ettiğiniz gibi termal kameralar kesinlikle şart.
 
tüm ilgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum...
 
Her ortam şartlarına göre kameralardan görüntü almak istiyorsanız Kamera Sistemleri da kamera sistemleri hakkında bilgi alabilirsiniz
 
Çok güzel bir konuya temas edilmiş. Sabit termal kameralarla kontak noktalarının ısısı sürekli izlenip wireless olarak aktarılıp değerlendirilebilir. Müsade edilen sınırın üstüne çıkıldığında henüz bir hasar oluşmadan alarm sistemi devreye girip uyarabilir.Kontakların oturup oturmadığı da sanırım aynı şekilde wireless olarak izlenebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst