Şöför uyuduğunda uyaran sistem

volvo firmasının arabalarında geliştirdiği bir sistem var adresini vereyim bi bak
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
selamlar, ben bu sayfada daha yeniyim,
yazima baslamadan evel hepinizden özür dilerim, türkceyi 35 sene sonra yeniden ögreniyorum.
direksiyon basinda kisa uyku denilen olanagini ( bir sürücünün o ana düsmemesi icin tabiki daha yararli ÖNLEMLER VAR ........)
mehanik / elektronik yönle karsilamak istediginizde iki sekil var.
I. Kamera sistemi fakat problemli (misal bir webcam, yüz (surat) taniyan bir program, göz kapaklarinin kac süre kapali (gözlük problem yaratiyor hele gündüz günesgözlügü tamamen yasak) kaldigini kontrol edip sonucta alarm veriyor.
II. Direksion kontrol. Daha verimli cünkü gece / gündüz farki gözlük tasimak, karanlik veya karsi gelen trafigin aydinlatmasi hic rol oynamiyor.
Bu kontrol insanin fiziksel yapisindan ve psilog hareketlerinden faydalaniliyor.
( misal isan kendini bildiginde sakin hareketlerle (cabukta olsa sakin sayilir) direksiyonu kiviriyor, uykuya dalicak bir insan ise bu sakin haraketlerden cok cok uzaklasiyor, yani daha uyumadan kendisini belli ediyor.
III. araba yoldan cikma kontrolü ( verdigim isim dogrumu ? kusura bakmayin türkcem icin )
Direksiyon kontrolü ile beraber cok cok faydali. (misal sol tarafta serit cizgi (yoldaki beyaz / sari boya) kontrolü, sag tarafta serit ve asfalt / toprak kontrolü, mesafe ölcme. olabilicek sartlar göz önüne / MCU programa yüklenip yeterli bir farktan sonra alarm.
bu yazdiklarimin bazisini Mercedes otomobillerinde kullaniyor.
bu kontrol cihazlarini kendileri yapmak veya daha iyi bir sekilde bilgi almak isteyenlere hos geldiniz diyorum, elimden geldigi kadar yardimda bulunacagim, bende bu anda türkcemi gelistirmis olurum.
tesekkürler ve selamlar.
 
arkadaslar soför uyuklamaya baslamadan önce aracın hızında yavas yavas ama düzenli bir sekilde düşme oluyor yani soför ayagını gaz pedalından istem dısı yavas yavas kaldırıyor belki bu fikir üzerinde birseyler gelistire bilirsiniz.
 
selamlar,
güzel fikir fakat tempomat(sürat ayar otomatigi) - otomatigi oldugunu da göz önüne getirmek lazim.

selamlar
 
Volvo nun fernleme sistemi ile ilgili bir projesi var ilk önce sürücüyü önündeki arabaya belli mesafede yaklaştığı zaman ,daha sonra sürücünün tepki vermesini bekliyor (herhangi bir tuşa basmak olabilir) sürücü den tepki alamazsa araba kendiliğnden hızı yavaşlatıyor.Kolay gelsin.Buarda uyarı mesafe ölçer sensörlerle yapılabilir.
 
adam ile dirreksion arasındaki mesafe
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst