ısıtıcı ver sogutucu devresı

d1esell

Üye
Katılım
5 Kas 2009
Mesajlar
60
Puanları
1
Yaş
32
mrb sayın büyüklerim benim derdim mika(sert plastik)dan yapılmış küçük dikdörtgen odada hem ısıtma hemde soğutma yapmam gerekıyor bunuda bi kart üzerinde denetlemem qerekiyor bana yardımcı olursanız sevinirim.:)
(HEM DEVRE OLARAK HEMDE FİKİR OLARAK )
 
ısıtma ve soğutmayı neyle yapmayı düşünüyorsun. elinde bir şeyler varmı, yoksa sıfırdan mı bir şeyler tasarlayacaksın?
 
sıfırdan bırseyler tasarlıcam ısıtmayı ya bıldıgımı akkor flamnlı lamba ıle yapıcam yada bı rezıstans ıle , sogutmayı ıse pc power fanı ıle yapmayı dusunuorum elınızde bu konu ıle ılgılı dokuman yada devre cızımı varmıdır acaba ?
 
arkadaşım sen kuluçka makinası mı yapıyorsun
 
arkadaşım peltier denilen elektronik bir eleman var alt ve üst kısmına sogutucu baglaman gerekiyor DC (12 -15 V ) voltaj verdiginde bir yüzeyi ısınıyor diger yüzeyi soguyor girişe vermiş oldugun voltajın + ve - uçlarını yer degiştirirsen ısıtma ve sogutma yüzeyleri yer degiştiriyor bu işine yarayabilir ama soğutacagın alana bağlı.
 
fanla sogutma yapmak cok mantıklı degil cunku max oda sıcaklıgına kadar sogutabilirsin gerci bu senin için yeterliyse olabilir. arslan3455 in dedigi gibi peltier kullanabilirsin kontrol devreside pic ile yapılabilir. ya da en basiti ısı sensorleri lojik kapılar ve rolelerle yapabilirsin
 
bu arada tarihi yeni farkettim. eger hala lazımsa bu proje kontrol devresi konusunda yardımcı olabilirim
 
isitma ve soğutma yapacağın ortam buyuk değılse hem ısıtma hem soğutma yapmak için peltiev drenci kullanabılırsın hacıma gore uç dort peltiev drenciyle stabil ortam yakalarsın tabii sicaklığı fazla yuksek ıstemıyorsan daha fazla bilgi ıstersen özelden yaz kolay gelsın
 
peltiyer kullanırsan daha güzel olur.sıcaklıgı ölçersin.sıcaklık yukarı tırmanıyorsa peltiyere sogutma yönünde voltaj basarsın.asagı dogru düşüyorsa ısıtma yönünde voltaj basarsın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,248
Mesajlar
916,169
Kullanıcılar
450,059
Son üye
Erentrik

Yeni konular

Geri
Üst