İnverteri ups-jeneratör olarak kullanmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan polat90
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

polat90

Üye
Merhaba arkadaşlar, yeni bir bağevi yaptırdım inşaat bitti sayılır. olduğum bölgede elektrik kısa sürelerde 10-15 dk bazen 1-2 saat civarı elektrik kesintileri oluyor. elektronik cihazların zarar görmemesi için ups arayışım varken, yapmışken tüm evi besleyeyim dedim.kendimi burada buldum :) ileride solar sistemde kurabilirim maddiyatı biraz toplayınca. sorularıma cevap verirseniz çok sevinirim.

1. solinved max 48v 8.2kw inverter sipariş verdim. sizce marka nasıl şunu alsan daha iyi olur değiniz f/p ürün varsa tavsiyelere açığım.

2. Bağlantıyı şöyle planlıyorum. şebekeden gelen ana kabloyu invertera girip, inverterdan çıkışı ev sigortasına bağlayacağım, tüm evin elektriği inverterdan geçmiş olacak. invertera işletme topraklaması yapacağım, sonrasında tesisata giren(inverterdan çıkan) sigorta panosundan da topraklama yapmam gerekir mi ?

2. sadece kesintiler için düşündüğümden 12v 100ah 4 adet jel akü alacağım, kapasite inverterden düşük olduğu için(4800w) sorun yaşar mıyım 200 ah almam şart mı? aküler arası 30mm, akü inverter bağlantısı olarakta 50mm kalınlığında kablo kullanacağım. seçimlerim doğru mudur ?

3.inverter sürekli bypass modunda çalışacak, sadece elektrik kesintilerinde akü devreye girecek. 8200w tesisatım için yeterli gücü fazlasıya sağlıyor ama diyelim ki bypass modunda 8200w üzerinde tüketimim oldu inverter zarar görür mü ?

4.şebeke ac giriş, çıkışta ve akü inverter arası kaç amper hangi tür sigorta kullanmalıyım.

sorularım bunlar sistemi kurduktan sonra detaylı bilgi ve resimleride paylaşmayı düşünüyorum. şimdiden teşekküler

Merhabalar.
Öncelikle yeni eviniz hayırlı olsun güle güle oturun.
Solinved son iki yılda hızlı çıkış yaparak sektöre can verdi diyebilirim.
Deye-solinved ortak çalışması olarak online eğitimlerine katıldım solinved gerçekten iyi.
İnverter marka seçiminiz güzel olmuş 8.2 kW ya gerek olmayabilir di 6.2 kW da olurdu ama olsun güzel seçim.
Solinved inverter in en sevdiğim özelliği aküsüz bile çalışabilmesi.
Öncelikle inverterı konumlandıracağınız yere bir tane sigorta panosu koyun sıva üstü olsun ve geniş olsun örnek verirsek 16 lı çift sıra.
Şebekeden gelen ana kabloyu 25 amper 2 p sigortadan faz nötr olarak geçirin ve inverter a giriş yapın.
Akü inverter arası 100 amper DC devre kesici uygundur.
İnverter çıkışını yine 32 amper b tipi sigortadan geçirip 40 amper 30 ma kaçak akım rölesi de ilave ederek tesisata bağlayın.
inverter in alt tarafında topraklama klemensi bulunur buraya toprak hattını bağlayın ve pararlel olarak aynı zamanda ev tesisatına bağlayın.
İnverterı 01 ayar menüsünden USB moduna alın UPS gibi çalışsın.
Akü seçiminde sıkıntı yok ama ilerde jel akünün yetersiz olduğunu lityum aküye geçiş yapma ihtiyacı doğabileceğini unutmayın.
48 volt sistemde çekilen akım değerleri bahsettiğiniz kablo kesitlerine gereksinim duymaz ama yinede düşünceniz yönünde kesitlerle devam etmeniz elbette iyi olacaktır.
8200 watt üzerinde yük çekilirse inverter uyarı verir çıkışı keser ama bu durumun sık sık oluşması sıkıntı doğurabilir.
Çalışmalarınız da kolaylıklar dilerim

tavsiyeleriniz için teşekkür ederim Mustafa KABADAYI

başta bende 6.2 hatta 4.2 kw düşündün maliyet açısından ama sürekli bypass halinde olacağı için fazla bir tüketim olursa inverter sorunlarıyla karşılaşmamak için 8.2 kw ye yöneldim, hem de ileride solar panel kullanırsam tüm evi besleyebilirim. sonradan değişmekle uğraşmayayım diye düşündüm

rsimsek

ileriye yatırım gibi düşünüyorum hocam, israf sayılmaz o yüzden panel taktığım zaman rahatlıkla kullanırım diye düşünüyorum

Forum istatistikleri

Konular
133,382
Kullanıcılar
459,230
Son üye
sabri erdogan

Yeni konular

Geri