İnverterı şebekede lambalara bağlama

ercan_wrc

Üye
Katılım
31 Ara 2010
Mesajlar
41
Puanları
1
Yaş
45
Arkadaşlar merhaba;

Elimde 60ah akü (sıfır araç aküsü)
165w 9a panel (Lexron marka kalitesini bilmiyorum.)
600w tam sinüs inverter (Tommatech marka)
30A regulatör mevcut.. (LCD ekranlı çinden aldım)

Sistemi kurmaya başladım. Şimdi istediğim şu;

invertera 3lü priz bağlayacağım. prizin bir girşinden 2,5mm2 kablo ile 100w lcd tv,tivibu ve 50w notebook bağlayacağım, regulatörün 12v çıkışına modem ile 5 metre şerit led bağlayacağım

Prizin diğer girişinden ise yine 2,5mm2 ttr kablo ile evin sigortasına kablo çekip evdeki sadece lambaları yakmak istiyorum. Evin tüm aydınlatması led (bazıları 6w bazıları 9w)

sigorta kutusundan sigortaları indirerek tek tek kontrol ettim. 1 ana sigorta yanında 6 adet sigorta var. son 2 tanesi evin yarısının sadece lambalarını diğer sigortada diğer yarısını yakıyor.

Şimdi ben bu 2 sigortaya 1 sigortada inverter için toplam 3 bağlamak istiyorum ve 1 adette düğme olacak 1-0-2 şeklinde.

Yani 1 sigorta inverter için, 2 sigorta ana şebekenin kendi sigortası olacak. bunların ikisinde açık kalacak ve altına eklenecek 1 tane anahtar ile inverter-kapalı-Şebeke diye açıp kapamatmak istiyorum.

Bu sistemi nasıl sigortada yapabilirim? Ekstra bir şeye ihtiyacım var mı? Kusura bakmayın acemiyim bu konuda o nedenle elektrikten anlayan arkadaşımdan yardım alacağım ama birşeyleri ters yapmamak adına dikkat edilmesi için sizlerede sormak istedim.

Son durumda nasıl olacak sistem? Atıyorum 9w mutfak lambası,9w oturma odası,9w çocuk odası lambası yanarken, 1 adet 100w lcd tv çalışacak, modem ve şerit led regulatörden 12v çıkışı ile yanacak, 1 tane 50w notebook aynı anda çalışacak olanlar bunlar olacak arkadaşlar...

Sizce bu sistem kaç saat çalışır verimli olur mu? Kurmak istediğim bu, elimdeki param ile yukarıda bahsettiğim malzemeleri alabildim eğer akşamları 5-6 saat bu kadarını çalıştıramaz isem ilerde 1 panel 1 akü daha eklerim. Hani burada tüm evin led lambaları çalışacak ama aynı anda en fazla akım yukarıda yazdığım senaryo gerçekleşmiş olacak.

Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst