İnternetten plc öğrenmek?

duhan2829

Üye
Katılım
15 Mar 2017
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
26
Ustalarım hocalarım abilerim 2 yıllık elektronik bölümü okuyorum plc öğrenmek istiyorum internet üzerinden denemeler yapabileceğim programlar, videolar, dersler, dökümanlar bu konuda bilgisi olanlar varmı? ayrıca sayın abilerim sizlere bir sorum daha olacak delta siemens s7 200 yada bilmiyorum daha bir sürü marka var bu markalarda programlama farklı mı yani her markanın programlaması komutları vs farklı mı? verdiğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim :)

Not: Babam tekstil fabrikasında çalışıyor halı tezgahlarında şuanda siemens plc kullandıklarını söylüyor ancak eski makineler genelde siemens yeni makineler gittikçe deltaya dönüyor diyor sizce bu doğrumu yani delta öğrenmek gelecek açısından daha mı iyi?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Siemens ve delta ikiside ürün yelpazesi oldukça geniş firmalar.
Yapacağınız işi kendi markası içerisinde başka markaya yönelmeden komple çözüm sunabiliyorlar Siemens piyasada yaygın olsada destek konusunda delta daha iyidir şuanda Delta Türkiye ofisi yeni açıldı ve kendi forum sitesini yayına açtı direk Delta Türkiye mühendisleri destek sunmaya başladılar o nedenle destek konusunda siemensten daha iyiler diyebilirim.

Delta fiyat olarak siemensten biraz daha uygundur o nedenle maliyeti düşürmek isteyenler deltayı tercih ediyor size önerim ikisinide öğrenmeniz ama ilk adımı hangisinde atayım derseniz destek ve Türkçe doküman ve video bolluğu açısından deltayı öneririm. Zaten piyasa sizi istesenizde istemesenizde Siemens öğrenmeyede mecbur bırakacak.

Delta plc eğitim videoları için =

Delta PLC Dökümanlar için = http://www.derstagram.com/delta-plc-dokuman-indir/

Delta PLC örnekler için = http://www.derstagram.com/delta-plc-ornekler/

Delta Türkiye Ofisi Forum sayfası için = http://destek.delta-turkey.com/ ( hertürlü bilgi döküman yazılım ve sorularınız için kullanabilirsiniz)

Siemens PLC eğitim videoları için =
 
@shox hocam bilgiler için sonsuz teşekkür ederim bu saatlerde burada olup konum için olabildiğince açık bir şekilde gerekli her bilgiyi sunmanız inanılır gibi değil teşekkürler tekrardan emeğinize sağlık delta ile başlayıp bilraz ilerledikten sonra siemens'e de geçsem iyi olucak sanırm :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,472
Kullanıcılar
449,890
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst