İnternet röle kontrolu

antugari

Üye
Katılım
2 Kas 2014
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
31
Arkadaşlar merhaba bitirme projemle ilgili sizden yol göstermemizi istiyorum. 3 tane birbirinden uzak alanda ornegin bursa istanbul ankara da 3 farklı rölenin kontrolünü yapicam. İnternet üzerinden olacak bu sistem. Wi-fi modülü kullanacağım sanırım fakat internette 10 liraya da 300 liraya da wi-fi modül var. Mikroişlemci kullanmak istiyorum fakat Raspberry Pi yada plc de bi seçenek olarak düşünüyorum. Sizce hangisi daha iyi olur? Ornegin internetten 1 değeri değeri gönderdiğimde ankaradaki röle aktif olacak. Nasıl bir yol izlemeliyim.

Sitedeki konuları inceliyorum aklımda biraz fikir oluştu fakat hala projeyi kafamda oturtamıyorum.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhaba

Raspberry biraz tuzlu gelebilir yaklaşık 150TL civarı satılıyor.Çünkü üzerinde istemeyeceğiniz belkide hiç kullanmayacağınız bir sürü şey hazır takılı bir şekilde geliyor.Bana kalırsa bu işi arduino ile rahatlıkla daha ucuz yolla yapabilirsiniz.

Temel olarak ilk başta tüm bağımsız sistemlerin tek yerden haber almalarını sağlamak için bir santral görevi görecek bir server kurmanız gerekiyor.Daha basit yolla bu işi ücretsiz website sunucuları satan düşük boyutlu yerler ile sağlayabilirsiniz.Ya da karmaşık olarak soket yolu ile kendi pcnizi bir server a dönüştürüp kullanabilirsiniz ancak sistemin aktif olması için pc'nizin açık olması gerekecektir.

Daha sonrasında her bir bağımsız sistemi her 10sn de 1 olmak üzere servera girip kontrol mekanizmasını çalıştırmalısınız.

Arduino veya Raspberry ile bu işin temel taşı olabilecek bir çok örnek uygulama bulabilirsiniz.Yapmanız gereken ilk şey bu sistemler ile bir web sayfasından bilgi nasıl çekilir ve sonrasında bir sunucuya bilgi nasıl gönderilir.(Sizin soketiniz veya websitenizi ayakta tutan kiralanan veya free olan pcler)Bu anahtar kelimeler ile ilk başta sistemlerin çalışma mantığını öğrenin.

Ayrıca :
Açıkçası bir wifi modülün veya ethernet modülün nasıl bağlanacağı konusunda herhangi bir fikriniz yoksa işler biraz dallanıp budaklanabilir.Raspberry 'nin üzerinde hali hazırda bulunan bu entegreler ile işlemler daha basit olabilir ancak daha öncesinde bu raspberry'i hiç test etmedim ve gereksiz pahalı bir iletişim ağı kurarsınız 150TL x 3 = 450TL.
 
Para durumuna göre kesinlikle raspberry
Hatta hazır projesi bile var. Sebil pi idi yanilmiorsam adı.
 
Para durumuna göre kesinlikle raspberry derken tam anlamadım?

Ben raspberry'i kullanırsanız daha pahalı olabileceğini söyledim 3 ayrı sistemi kurmak için 3 raspberry 450TL civarı yapabilir ama arduino ile bunu toplamda yaklaşık 120TL ye halledebilirsiniz.Eğer uğraşmam diyorsanız hali hazırda da projesini bile bulduysanız netten parçaları satın alıp birleştirin ve yapıştırın örnek kodları oldu bittiye getirin ama tavsiyem sizin biraz uğraşmanız yönünde çünkü bu sistem inanılmaz komplike çalışmasının altında yatan fiziksel alt yapıyı ve kontrolcüleri çalışıp tanımanız yazılımını yazamıyorsanız en azından mantığını kavramalısınız.Size muhakkak yeni şeyler öğretecektir ve ileride yapacağınız projelerde sistemin bütününü değilde kismi yerlerini kullanmanız gerekebilir ve daha önceden öğrendiğiniz bu projedeki bilgi birikiminizi kullanabilirsiniz.
 
Bitirme projesi için ne kadar bütçesi olduğunu bilmiyoruz arkdaşın.
Para durumuna göre derken (belki 1000 TL bütçe ayırdı bu iş için.) bunu kastetmiştim. Yoksa elbette arduino daha ucuza geliyor...

Ama raspberry ile önü de çok açılıyor. İstediği hemen her programlama dili ile kod yazabilir duruma geliyor en basiti...
PHP, Python, C,...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,181
Mesajlar
915,676
Kullanıcılar
449,948
Son üye
ugur666

Yeni konular

Geri
Üst