İnterbus haberleşme problemi hk?

anafors

Üye
Katılım
21 Nis 2007
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
39
İnterbusla haberleşme yapan bir sistemle çalışıyoruz.. Sürekli bus alarmı gelen panolar var dolayısı ile sistem çalışmıyor... İnterbus sisteminde herhangi bir panodan gelen bus arızasını sistemi etkilemiyecek sadece alarm verecek şekilde yok saymak mümkünmüdür...Eğer bu mümkünse 16 pano yerine sadece 2 panoyu etkin kılınabilir diğerlerinden gelen BUS alarmlarından dolayıda sistemde duruş olmamasını sağlayabiliriz.. Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum saygılarla
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Sn. anafors,
Interbus haberlesme yapisindan dolayi ancak PLC ye baglanip o bolgeyi jumper yaparak bunu yapabilirsiniz interbus un en buyuk avantaji herhangi bir noktada haberlesme koptugu zaman o bolgeyi kolaylikla bulmanizi saglayabilir bu interbusin yapisindan saglanir diger bir cok protokolde 2 tel butun cihazlara girdi cikti seklinde baglanir ve onun icin hattinda sonunda sonlandirma direnci kullanilmasi gerekir fakat interbus da gidis ve son cihazdan dongusunu tamamlayip donus yapisiyla calistigi icin sonlandirma direnci gerektirmez yani hattin herhangi bir noktasinda bus hatasi olursa veya interbus li cihazin enerjisi kesilirse o noktaya ulasamadigi icin hataya gecer ve o noktaya ulasamadigini node adresi olarak verir. Bence siz yapinizdaki kablolamayi tekrar kontrol edebilirsiniz veya interbus li cihazlarinizi kullanilmiyorsa ve hatta bagli ise beslemelerini kesmeyiniz.
 
interbus ile ilgili sunum yapmam gereklı ama dokuman bulamıyorum. yardımcı olursanız sevınırım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,799
Kullanıcılar
449,984
Son üye
riki35

Yeni konular

Geri
Üst