Gizlimucit

Üye
Katılım
8 May 2019
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
22
Slm arkadaşlar kendi ağırlığımı kaldırabilecek bir drone yapmayı düşünüyorum.kendim 70 kg şase motor falan 30 kg tıtsq yani toplam 100 kg ağırlığı 4 tane spindle motorla kaldırabilir miyim?
 
2000-2500 d/dk dönecek 4 motor ve 60-70cm kanatlar ile istediğin yapılabilir. Spindle devri fazla yüksek gelir, kanatlar parçalanir
 
Motor önerin varmı
Mesela 4 tanr 24 volt 500 watt dc motor kullansam rahtlıkla uçmasını sağlayabilir miyim?
 
Son düzenleme:
Slm arkadaşlar kendi ağırlığımı kaldırabilecek bir drone yapmayı düşünüyorum.kendim 70 kg şase motor falan 30 kg tıtsq yani toplam 100 kg ağırlığı 4 tane spindle motorla kaldırabilir miyim?
4 motorla intihar olur. Daha önce uzun uzun tartışılmıştıştı konular arasından bakabilirsin.
 
Akıllıca tasarlanmış testler yapılırsa intihar olmaz. O mantıkla en basit otomobil kullanmak bile intihar. 120 ile giderken tut ki lastik patladi ya da rot başı çıktı. 10 takla atarsin. Ama dronu yaptım 30 metreden uçayim dersen olmaz, 3-5 metreden seyahat edeceksin.
 
Peki tavsiyeniz nedir?
Yani motor sayısını 8 e mi çıkarayım oda çok maliyetli
 
Ben motorları neyle besleyeceğinizi merak ettim?

Zira 30 Kg ağırlık içine hem motorlar hem güç ünitesi hem elektronik aksaamı sıkıştırmak çok mümkün gözükmedi?
 
Çok zor bir konu..ben olsam daha küçük ağırlıklarla işe başlardım..epeyde masraflı.insan taşıyan dronlar yeni yeni gözükmeye başlıyor..
 
https://www.dyd.org.tr/

linkine bakın.

Bir de bu iş çok maliyetli. Tarım ilaçlama dronlarına bakın. 4 büyük motor yerine 8 orta büyüklükte motor tercih edilebilir. Motoru pervaneye göre bulun. Batarya olarak li-po tercih edilmeli. Pervanenin efektifliği de göz önünde bulundurulmalı.

http://griffaviation.com/tr/general-features-turkish/

burada da güçlü dronelar üreten bir şirketin websitesi var. küçük bilgiler verilmiş.
 
Pil olarak lityum pil kullanıcam bilindiği gibi akülere göre daha yi perfotmanslı ve çok daha hafif tüm apırlıklar 100 olmazsada 120 kg yi geçmez.Farkındayım biraz masraflı bi fikir ama bu fikirde biraz ısrarcıyım.8 tane orta büyüklükte motordan kastın nedir?Zaten motor konusunda daha bi fikre varamadım.çünkü 2500 rpm bana çok düşük bir huzmış gibi geliyor.Ama silvester inda dediği gibi 24000 rpm kanatları parçalar.Ne önerirsiniz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,319
Kullanıcılar
449,853
Son üye
Megaronn

Yeni konular

Geri
Üst