İndesit buzdolabı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Eryavuz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Eryavuz

Üye
İndesit buzdolabımın dondurucu bölmesinin ışığı yanmıyor soğutucu bölmesinin ışıkları zayıf yanıyor ve yanıp sönüyor,dondurucu bölmesinin kapağını açtığımda ışık zayıf yanıp söndü sonra hiç yanmadı ampulü kontrol ettim sağlam
Soğutucu bölmesinin ışıkları yanıp sönüyor ve çok zayıf yanıyor arızası ne olabilir

Alt ve üst bölmenin siviçlerine dıştan WD-40 'ı sıkın, siviçlerdeki mevcut tutukluk durumu düzelir. İç ışıkların kısmen yanıp sönmesi alt ve üst kapak siviç kontaklarındaki oksitlenmeyi belirtir.

No-frost buzdolabında dondurucu bölmedeki tutukluk sadece lambanın yanıp yanmaması/tutuk yanması olumsuzluğu şeklinde kalmayıp bu bölmedeki evaporatör fanının da dönememesi demektir. Bu da alt soğutucu bölmeye iç hava kanallarıyla yapılan cebri hava sirkülasyonunu önler ve alt bölmenin soğutma sıcaklığının daha yüksek derecelerde kalmasına neden olunur. Buna çok dikkat edin. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
çift kapılı buzdolaplarında kapılar aynı hizada olursa kapalı olarak görüyor. Benim beko markada öyle. kapaklar açıkken aynı hizaya getirince normal çalışıyor
Her iki kapı da aynı hızada açıkken ne oluyor merak ettim. Hall sensör gibi manyetikle etkilenen bir sinyalle açık kapalı durumu alınıyor olabilir.

Her iki kapı da aynı hızada açıkken ne oluyor merak ettim. Hall sensör gibi manyetikle etkilenen bir sinyalle açık kapalı durumu alınıyor olabilir.
büyük ihtimalle böyle bir şey var kapılar açıkken aynı hizaya getirirsen dolap kapılar kapalıymış gibi çalışmasına devam ediyor.

Forum istatistikleri

Konular
133,389
Kullanıcılar
459,265
Son üye
Raynd41

Yeni konular

Geri