İşsiz mühendis

Kafa123

Üye
Katılım
23 Eyl 2020
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
34
Ben 1,5 yıldır işsizim.Her sabah kalktığımda ilk duyduğum şey ;iş aramadın ,iş bulmadın ,iş anlamında kendini geliştirmedin vs..bunları sürekli duyan bir insanin psikolojisi nasıl olur.Meslegimi de sevmiyorum evet kendimi de yeteri kadar gelistirmedim.Ben bu durumdan nasıl çıkacagım.
 
Okuyup mühendis olmuşsunuz mesleği sevmiyorsanız mühendislik yapmak zorunda değilsiniz iş güvenliği eğitimi alıp iş güvenliği uzmanı olabilirsiniz,Yaşınız sanırım genç üniversite mezunu olarak polis olabilirsiniz kpss ye girerek memur olabilirsiniz mesleğinizle az buçuk bilginiz varsa Bakım müdürü ve hatta fabrika müdürü dahi olabilirsiniz seçeneğiniz çok aslında
 
be güzel insan, bugünün için değil yarının için çalışmalısın. bir kız arkadaşım vardı, babasının istediği bölüme gitti 2. sınıfta olamıyacağına karar verdi ve kendi istediği bölüme gitti, şimdi baküde insan kaynaklarında çalışıyor. bir de ekmek parası için insanların nelere katlandığını düşün. para kazanmak için birden fazla yol var illa meslek veya diploma değil, bata çıka onlarca işte çalıştım, tuvalet bile temizledim ama aileme baktım. diploma her şey demek değildir. kendini yapabileceğin bir iş bul ve o konuda geliştir ve unutma sen mühendislik okumuşsun yani kafan çalışır.
 
Size hiçbirşey diyemiyorum çünkü bende askerden sonra 2 ay kadar işsiz gezmiştim çok zor bir durum önce özgüvenin bozuluyor ,sonra piskolojin bozuluyor kendini yapayanlız hissediyorsun en önemliside nereden başlayacağını bilemiyorsun .Ben elektronik teknikeriyim fakat iş bulamadım fabrikaya vardiya elektrikçisi olarak başladım 2 yıl gece gündüz vardiya tuttum hem elektrikçiliği öğrendim fabrika çatılarında elektrik kablosu çektim vinç tamir ettim.Bu işi bile bulduğum için şanslıydım şikayet etmek gibi bir lüksümüz yoktu forklift çatalına kablo makarası koyup fabrika tepelerinde montaj yaptık çünkü biryerden başlamak zorundaydık elimizdeki neyse onunla başladık.Şunu anlatmak istiyorum bir yerlerden başlamak zorundasınız asansör firmasımı, şantiyemi önemli olan başlamak çünkü tecrübeyi çalışarak elde edeceksiniz yapacak pek birşey yok 90 yılların başında fabrikaları yürüyerek gezip bekçilerden iş sorardık çok zor günlerdi yani inanın aynı şeyleri hepimiz yaşadık az çok. Nasihat etmek kolaydır şimdi diyeceksinki size kolay geliyor sizi çok iyi anlıyorum bir dönem staj yapacak yer bulamadım okulumda uzadı evdekiler de birşey diyemiyorsun onlarda hadi okulu bitirdin çalışmaya başla der gibi bakıyor ve soru soruyorlar.Çok zor bir durum Umudunu kaybetme sürekli iş aramaya devam et İnşAllah bir yerden bir kapı açılır .İnşAllah iş bulursun dua ediyoruz. Saygılarımla selamlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,306
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst