İş Arkadaşı Arıyorum !!

Katılım
10 Ağu 2015
Mesajlar
57
Puanları
1
Arkadaşlar ben lise1 e kadar kendi çabalarımla deneme yanılma yöntemiyle eletronikte kendimi geliştirmeye çalıştım.Lise1 de internet ve forumlarla tanışıp ilk pic programlama çalışmalarına internet sayesinde başladım.Ve geçen sene Akşehir Sağlık Meslek Lisesinden mezun oldum.Evet sağlık meslekten mezun olmama sizde şaşırdınız.Ama biraz uzun mevzu şimdi ona girmek istemiyorum.
Lise 1 den itibaren pic programlama, Windows programlama, web progrmalama gibi dallarla uğraşıp kendimi sürekli geliştirmeye çalıştım.Ve şuan LUA ve Mobil uygulama geliştirme üzerinde duruyorum.
Bu kadar farklı dallarla ilgilenmemin başlıca sebebi bu dallarda ihtiyaç duyduğum tüm çalışmaları çevremde teknoloji sektörüyle uğraşan kimse olmadığı için kendim yapmam gerekliliğidir.
Ve bu yüzden artık bir dal üzerinde yoğunlaşıp (elektronik programlama) ticari projelerle uğraşmak ve ticarette bir yer edinmek istiyorum.
Ve bu forumdaki çoğu genç arkadaşımında benim gibi planları olduğunu, bir şekilde artık ticaride yer almak istedikleri kanatindeyim.
Ve bu yolda tek kişi 24 saatini kendini geliştirmek içinde harcasa birlik olmadan, paylaşım olmadan bir noktayı aşamayacağını düşünüyorum.
Ve bu yola beraber girebileceğim bir iş ortağından çok dostlukla beraber çalışabileceğimiz, yardımlaşabileceğimiz ve fikir yürütüp tartışabileceğimiz iş arkadaşları arıyorum.
Ve eğer nasip olurda ciddi ve dostlukla bağlı bir grup oluşturabilirsek birlikteliğin gücüyle çok daha büyük adımlarla çok daha professiyonel ürünlerle ilerleyebileceğimize inanıyorum.

Nasıl çalışacağımız hakkında şu an çok bir fikrim yok.Bu konuyu eğer yukarıda bahsettiğim gibi ciddi ve güvenilir arkadaşlarla tanışmak nasip olursa hep birlikte tartışmak istiyorum.

Sonuçta 2 kişide olasa 1 elin nesi var 2 elin sesi var demi :)

Evet arkadaşlar şu an böyle bir birlikteliğe ihtiyacı olan, güvenle kurulmuş bu gurubun gerçekten kendisine katkı sağlayacağına inanan arkadaşları aşağıda linki bulunan gruba bekliyorum. Grubu şimdi kurdum ve şuan boş.
Grup Linki : https://www.facebook.com/groups/252189155131923/

Bu arada bu konuda tecrübe sahibi büyüklerimiz ve fikri olan arkadaşları konu üzerinden tavsiyelerini duymaktan mutluluk duyarım
 
Son düzenleme:
iki kedi uysal dostane bir şekilde takılırken aralarına fare attığında dostluktan eser kalmaz. çalışma hayatında mümkün mertebe ortaklıktan uzak dur derim. biriniz çevresi geniştir çok kazanır. biriniz çok çalışır çok yorulur az kazanır. o yüzden ortaklık kısa sürede biter.
 
Forumda bilmediğim bir olay mı var.Neden grup linki ben normal link eklememe rağmen ********* olarak değişti. Bu benim gözümden kaçan bir dikkatsizlikten mi kaynaklandı yoksa forum yöneticilerince yapılan bir düzenleme mi?
 
Adem bey öneriniz için teşekkürler.
Evet inanın bende bu güne kadar yukarıda da bahsettiğim gibi tek olmayı düşünenlerden ve tek olanlardanım.Bu yüzden olsa gerek bu güne kadar hiç dost ve ortak kazığı yemedim (muhtemelen hiç ortağım olmadığı için :) ).
20 yıllık hayatımda sonsuz güvendiğim 2 dostum var.Bu 20 yılda toplam 4 okul değiştirdim ve 4 faklı dershane sınıfım oldu.Ve içlerinden sadece 2 kişi kaldı bu güne.

Ama bu prensibim bana ticarette zarar olarak dönüyor.
Bir elektronik proje geliştiriyorum ve diyorum ki telefondan kontrol edebileyim ama telefondan kontrol edebilmek için hep yabancı sadece paranın geçerli olduğu sadece para ile bilgi alabileceğim iş yaptırabileceğim birilerine ihtiyacım oluyor.
Diyorum ki kendim yapayım bu sefer yeni bir dalda uğraşmaya başlıyorum.Sonuca ulaşsam bile bir dalı geliştirip professiyonelleşmek yerine amatör olarak kalıyorum.

Ve bu işin birliktelik olmadan aşılamayacağını düşünüyorum.Bir insan ömrü 10 farklı sektörde ne kadar uzmanlaşabilir ki.

Ve eğer biz bu birlikteliği sağlayamazsak zamanında bir yolunu bulup şirketini kurmuş firmalarda işçi olarak çalışmanın dışına çıkamayacağız.Çünkü bu firmalar sermayesi sayesinde bu birlikteliğin bağını para ile sağlayabiliyor.Ve sonuçta professiyonel projeler ortaya çıkabiliyor.Burada çalışan yazılımcı ise ortaya koydukları projeden elde edilen karın %20-%30 u ile ki belki çok daha azı ile yetinip mecburen bu düzene ayak uydurmak zorunda kalıyor.

Oysa bu birlik ortak hedeflerle kendi aramızda sağlanabilse o professiyone ürünlerden çok daha başarılıları mutlu inancımız ve mativasyonumuz sayesinde ortaya koyulabilir.Ve edilen kar da tüm üyelerce paylaşılıp herkes çalıştığı kadar kazanıp hakkını tam almış olur.

İş birliği hakkında bir çok yol izlenebilir.Örneğin ortak bir proje geliştirip projede herkesin görevlerine göre ortak fikirlerle kar oranları paylaştırılıp edilen kar paylaşıla bilir.
Veya
herkesin kendi projesi olur.Ve karşılık beklenmeden herkes bir diğerinin projesine kendi dalında çalışmalar yapar ve bu sayede herkes ortaya daha professiyonel bir ürün koymuş olur.Ve herkes kendi planı ve projesi gücünde kendi karını yapar
gibi gibi..
 
Son düzenleme:
Günaydın @BİLİRSHOP
ortaklık gerçekleşmesi zor ama imkansız da değil. herkesin görevine göre pay verilir demişsin ama bu tam olarak nasıl olacaktır? 5 kişilik grupta 1 tane yazılımcı olsun. ve yazılımcı çok önemli bir konumda çalışsın diyelim. yazılımcının oranı %20 mi olacak yoksa yazılımcı konumundan dolayı payı artacak mı?
gibi sorunlardan dolayı ortaklık kapsamında bir tane de avukat bulunmalı (ortaklık sayısı 6 oldu :) )

Steve Jobs bile en yakın arkadaşı Steve Wozniak'a kazık atmıştır. Apple'ı beraber kurmalarına rağmen.
 
bende mümkün mertebe kimseyle ortak iş yapmam.. ortaklık iyi bişey olsaydı bir kadının 2 kocası olurdu .....
 
Tabiki herkezin ortaklığa bakış açısı farklı. Zaten sizin gibi düşünenler için ortaklık çok sakıncalı.

:D ne var mış ki benim düşüncem de ??
sen hiç hayatında dolandırılmadın hayatında hiç kazık yemedin galiba ???
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,721
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst