İş Bulamayan Yeni Mezun EE Mühendisleri Gelin Dertleşelim:)

kocturhan

Üye
Katılım
14 Mar 2017
Mesajlar
9
Puanları
1
Evet arkadaşlar özel sektörün durumu malum, bir yerde tanıdık yoksa, orta halli bir üniversiteden yeni mezun birinin iş bulması imkansızmış. Eylül 2016 dan beri iş aramaktayım ama sonuç sıfır. Şimdi askere gitmeyi düşünüyorum ama mayıs dönemini kaçırmışım, ağustosa kadar boş oturmaktansa belki bir şans olur ya, gidip büyük bir şehirde iş aramayı düşünüyorum. Bulursam askerlik bedelliyi bekler :) Ama eğer orada da bulamazsam artık herhangi bir perakende mağazada satış danışmanı olmaya adayım. En azından ağustosa kadar boş boş oturmamış olurum. Ayrıca seneye tekrar ygs-lys yapıp hazırlık olan rastgele bir bölüme kayıt yaptırmayı düşünüyorum. Amaç mezun olmak değil ingilizceyi iyice geliştirmek. Sizce bu plan mantıklı mı ? Önerileriniz varsa seve seve dinlerim.
Bir de ailem mühendislik şirketi açalım sana diyor. İyi de sayın ailem açtınız hadi plan,
proje ,taahhüt şirketini oturdum masaya eee sonra ? İşi görmemişim etmemişim , tecrübe olmadan boş boş oturunca iş bana gelmeyecek ya . ya sabır ya sabır...
 
Sende bendensin uzun süre iş aradım bulamadım şimdi büro açmaya karar verdim bir de ortak buldum çevre de var iş de buluruz da sorun işleri nasıl yapacagız evde proje çizimi ögrenmeye çalışıyorum böyle nasıl ögrenilir hicbir fikrim yok.Hep stres hep stres...Bütün ailelerde aynı düşünce var her şeyi çok kolay zannediyorlar.
 
Son düzenleme:
Yalnız yurt dışı olduğu için sorma ihtiyacı duyuyorum. Dil şartı var mı? dört dörtlük bir ingilizce isterlerse sıkıntı :)
Rusça ingilizce istenebilir eski sovyet ulkelerinde rusça yeterli. Veya tercumanlar var anlasma olduktan sonra hallalur altinda oranin muhendisi ve teknikeri olur.turk muhendisler emin olun onlardan daha bilgili kendinize guvenin birde sahayla aranizdaki formen iyi olsun yeter.

Sent from my LG-H735 using KontrolKalemi Forumu mobile app

Sende bendensin uzun süre iş aradım bulamadım şimdi büro açmaya karar verdim bir de ortak buldum çevre de var iş de buluruz da sorun işleri nasıl yapacagız evde proje çizimi ögrenmeye çalışıyorum böyle nasıl ögrenilir hicbir fikrim yok.Hep stres hep stres...Bütün ailelerde aynı düşünce var her şeyi çok kolay zannediyorlar.
Hangi sehirdesiniz belki fikir verebilirim

Sent from my LG-H735 using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
Öncelikle boş zamanlarınızı ingilizce veya teknik konularda kendinizi geliştirmek için kullanmanız doğru bir karar .İşyeri açma fikri güzel ama bunun için biraz tecrübe lazım elektrik mühendislik büroları var topraklama vb ölçümleri yapıyorlar askere gidene kadar buralarda düşük ücretle iş öğrenmek için çalışabilirsiniz.Askerlikten sonra iş bulabilmek için sanayinin çok olduğu büyük şehirlerde iş aramanız lazım .Bazı fabrikalar yeni mezun mühendisleri biraz düşük ücretle kadrolarına alıp iş başı yaptırabiliyorlar tecrübe kazanmak için bir yerlerden başlamak lazım .Ben elektronik teknikeriyim ilk işime elektrikçi olarak başlamıştım malesef Türkiyede böyle.Yıllar ilerledikçe kendi mesleğinize doğru yavaş yavaş kayabiliyorsunuz tabiki biraz yorulup emek harcıyorsunuz ve mesleginizin yanında birçok işi beraber yapıyorsunuz.Bu arada kendinize güvenin ve umutsuzluga kapılmayın ailenizin destegide çok önemli.İnşAllah en kısa sürede iş bulabilirsiniz.Kolay gelsin.
 
Merhaba iyi günler kolay gelsin aklimda tasarladiğim bi röle lazim acaba bu şekil bir röle varmi yada buna yakın birşey varmi
Çalışma şekli: giriş 220 AC olacak 4 kontak olacak (kontak sayisi fazla da olabilir) bu kontakların voltajını kendim ayarlayabıleyım(ayari 0 ile 220 veya dafa fazlada olabilir).bu 4 kontağı istediğim voltajlara ayarladıktan sonra saniyede bir kendini otomatik değiştirip tek çıkışa bu voltajları verebilen bir röle ve benzer birşey varmi
Yada flaşör röle bu görevi görürmü [emoji29]



Sent from my iPhone using KontrolKalemi Forumu mobile app
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst