İŞ Bulamıyorum Psikolojim Bozuldu Ailesel Sıkıntılarım da ikiye katlıyor intihar düşünmüyor değilim ..Ne yapacağım ben?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Amin ecmain
 
bak kızım, inandığın sana yaşama gücü versin, daha yolun en başındasın sakın yılma. hayallerine ulaşmak için bazen ertelemen gerekir. ilk önce kendi mesleğin olmasa bile en azından kendini ekonomik olarak rahatlatacak bir iş bak. hiç kimse altın tepside bir iş bulmuyor, buradaki bir çok forumdaş kendi diplomalı mesleğini bile yapmıyor-yapamıyor. yani benim güzel kızım ilk önce karnını doyurmaya başla sonra hayalini nerde yakalıyorsan oraya dön. hayat sandığın kadar kolay değil, zor da değil. hatta bazen çok kısa bazen de uzun olabiliyor. kolaylıklar seninle olsun, gitmek istediğin yolda kapıların açılsın.
 
çok zor durum olduğunu kendi tecrübelerimden biliyorum.

karamsar olma diyeceğim ama elde değil. bak ben de bir dönem işsizdim. hatta artık olmayacak diye iş ilanlarına bile başvurmuyordum. evden dışarı bile çıkmıyordum. o derece kötüydüm. o dönem ben de intiharı düşünmedim değil.

artık kendi işimi yapamayacağım bari restaurantlarda çalışayım ne bileyim cafede falan çalışayım diye düşünüyordum. oralar bile beni işe almıyorlardı. her gün ağlıyordum.2-3 ayda 7-8 kilo vermiştim.

sonra bir gün hiç beklemediğim bir anda telefonum çaldı bi firma aradı. hemen koşa koşa gittim. ertesi hafta işe başladım. işte o gün anladım demek ki bazı şeyler kaderinmiş diye.

bu ülkede tek işsiz sen değilsin. böyle düşün. şu an en sadece kendinden sorumlusun ya bir aile geçindirseydin o zaman ne olacaktı.? o zaman da "aile geçindirmeseydim işsiz kaldığıma hiç üzülmezdim " diyecektin.

bugünlerin hepsi geçecek. anlıyorum kendi paranı kazanıp hayallerini gerçekleştirmek istiyorsun. gerçekleştireceksin de inan bana .sadece sabret. illa ki olacak.

şunu unutma bugün para kazanmak için sağlığını kaybedeceksin, yarın sağlığını geri kazanmak için paranı kaybedeceksin.

hiçbir şey sağlığından ailenden daha önemli değil. daha yeni mezun genç ve hayata karşı çok da sorumluluğu olmayan bir insansın. önünde çok güzel yıllar olacak.

ben mezun olduktan tam 15 ay sonra iş bulabilmiştim. yapacak bir şey yok bari askere gideyim demiştim. kısa dönem askerlikte iyice kafayı yemiştim. hayalet gibiydim artık. o günlerin travmasını etkilerini hala yaşıyorum. şimdi düşünüyorum da ne gerek vardı ki o kadar paralanmaya. yeni mezun biriydim ömrümün sonuna kadar işsiz kalmayacaktım sonuçta. keşke o günlere geri dönüp o psikolojilere hiç girmeseydim.

umarım biraz faydam dokunabilmiştir.
 
Benim tavsiyem bir tarftan iş ararken bir taraftanda hazır boş zaman bulmuşken kendini geliştirmeye,ögrenmeye devam etmen.işe girdigin zaman bu boş zamanlarını mumla arayabilirsin.
Hiç bir emek yerde kalmaz mutlaka bir gün meyvesini yersin.
 
Değerli kardeşim Sorununuzu gayet iyi anlıyorum .Çünkü zamanında aynı sorunları bende yaşadım 90 lı yılların başıydı iş bulmak bir yana staj yapacak bir yer bulamadım bir sene sonra staj yapacak yeri zor buldum.sonra askerlik ve iş aramaya başladım fakat elektronik ile alakalı iş bulamadım zar zor düz elektrikçi olarak iş buldum iki sene çok tehlikeli bir fabrikada can pahasına elektrik çi olarak çalıştım .12 metre yükseklikte forklift çatalı üzerine kablo makarası koyup fabrika tavanına floresan lamba tesisatı dösedim asit kuyuları üzerinde arıza yapan vinçlerin üzerine çıkıp vinçleri tamir ettim kelle koltukta çalıştım yani şunu demek istiyorum iş bulmak kolay değil bulduğunuz işte çalışmak ve tutunmak kolay değil malesef bizim memleketimiz böyle hiçbirşey kolay değil tabi bu anlattıklarımız sizin sorununuzu çözmüyor fakat belki pisskolojik bir destek olabilir.Fakat intaahar etmelk çözümmüdür sakın böyle birsey aklınıza getirmeyin mücadeleye devam edin ailenizle konuşun en azından evli değilssiniz çoluk çocuk bakma derdiniz yok bir sağlık sorununuz yok zaman ve sabır çok önemli.Başka bir işle başlayabilirsiniz bu biraz zor olabilir ama yapacak başka bir sey yok su an sartlar bunu gerektirebilir.Size birde söyle bir örnek verbilirim Japon pazarında kan ter içinde çalışan bir gençle konuşmuştum paketleme yapıyordu .öğretmenmiş ataması yapılmamış ve 1 yıldır japon pazarında paketleme ve diğer adi işleri yapıyormuş.Allah tez zamanda inşAllah size güzel bir iş nasip eder fakat yılmayın armaya devam edin forumada mesleğinizi ve diğer bilgilerinizi paylaşırsaanız belki size yardımcı olacak bir arkadaş çıkaabilir.
 

selamün aleyküm

ey konu sahibi yazını yazdın gittin bizi merak ettirdin , bir selam ver de içimiz şenlensin

benim gözümde değerli sevğili hocam benim için iyi dileklerde bulundu .

"sümme sebile yesserahu" Kolaylıklar sizinle olsun ,

iyi dileklerinde bulundu kendisine çok teşekkür ederim .

bende size "sümme sebile yesserahu" yazdım .

sağlıcakla kalın .

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…