üniversite hakkında yardım ??

Oguzhan102

Üye
Katılım
1 Eyl 2009
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
32
Sayın abilerim ben Endüstri Meslek Lisesi elektrik-elektronik bölümü 12. sınıf ta okuyorum ben şu konuda kararsız kaldım 2 yıllık meslek yüksek okullarına sınavsız geçiş hakkımız var ben ileride kendi iş yerimi açmayı düşünüyorum hafta içi okulun verdiği iş yerinde çalışıyorum. İşyerinde çalışıp mesleğimimi öğreneyim yoksa 2 yıllık myo' na mı gitsem daha iyi olur benim için ? Şimdiden teşekkür ediyorum düşünceleriniz için. :)
 
Ne yap yap 4 yıllık lisans oku....
 
EML'den mezun olupta mühendislik okuyan arkadaşların meslek bilgileri daha iyi oluyor (tabii işi ciddiye alanlardan bahsediyorum). Tabiri caizse tadlarından yenilmiyor. Bence de 4 yıllık oku.
 
Bence EML den mezun olup edindiğin bilgilerin üzerine mühendisliği bitrirsen senin için çok büyük avantaj olur..Hedeflerini yüksek tut ve yola devam et..
 
Güzel bir şekilde hazırlan, katsayı adaletsizliği de düzeldi.Mühendislik Fakültesini kazanmaya bak..İşyerini açma hayaline gelince zamanla değişebilir bu hayalin bence sen işini öğrenmeye bak her türlü hayatını kazanrsın.Ama sana tavsiyem Mühendislik oku, hiç olmadı Meslek Yüksek Okulu (2 Yıllık) oku bundan aşağı bir hedefin olmamalı bence.Kal sağlıcakla...
 
Katsayı olayı danıştayda bozulmuştu , yeni gelişme var mı ki ?? Bu arada muhendislik okursan gerçekten meslek yuksek okulu okumanın avantajlarınıda kullanırsın ama bir de dezanavantajlarını düşünmelisin. Elektrik-elektronik alanlarından herhangi birinde mühendislik okumak ciddi bir matematik bilgisi ve birikimi gerektiriyor. Eğer bir altyapın yoksa bile en azından böyle bir eğilimin olması gerekiyor. Eğer mühendislik kazanmak zor geliyorsa meslek yüksek okulu okumak kesinlikle faydalı olur. Ayrıca hem çalışıp hem okunabilir de.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,405
Mesajlar
917,330
Kullanıcılar
450,310
Son üye
amele01

Yeni konular

Geri
Üst