üç hat şeması nedir

Wolsev

Üye
Katılım
31 Tem 2019
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
38
Arkadaşlar bu konularda pek bilgim yok detaylı olarak açıklayabilir misiniz ? Üç hat şeması nedir, ne işe yarar ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
onun adı tek hat şeması olmasın şu ikisine bak muhtemelen trifazeye 3 hat şeması diyorsun
 

Ekli dosyalar

  • 4-K.png
    4-K.png
    13.9 KB · Görüntüleme: 191
  • 380-vac-besleme-yildiz-sema.jpg
    380-vac-besleme-yildiz-sema.jpg
    68 KB · Görüntüleme: 188
Elektrik projelerinin en önemli aşamalarından biri olan tek hat şemaları, bütün elektrikçilerin kullandığı projelerin olmazsa olmazıdır. Peki tek hat şemaları neyi ifade eder?

Tek hat şeması diğer adıyla kolon şeması, elektrik sistemlerinin öz bir ifadeyle anlatılmasını sağlayan bir plandır. Bu sayede kurulan yapıdaki elektrik dağıtım sistemini kolayca öğrenebilir, gerekli analizleri ve işlemleri kolayca yapabilirsiniz. Tek şemasını hazırlamak elektrik dağıtım sisteminin tasarımından sonraki en önemli adımdır ve iş teslim planında bulunur.

Büyük elektrik dağıtım sistemleri olan tesislerde tek hat şemaları büyük çıktı olarak duvara monte edilir. Kritik aşamalarda test, servis ve Bakım durumlarında hızlıca bu şemadan yararlanılır.

Tek hat şemasını daha çok tesisatı yapacak olan teknik kişiler ve yapıyı işletecek elektrik teknisyenleri kullanır. Kat projeleri sayısız paftadan oluşur ve bunların hepsini atlamadan uygulayabilmek zordur. Tek hat şemaları bu anlamda projeye hakimiyet kazandırır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,896
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst