çok ilginç bir arıza.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sdag
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sdag

Üye
arkadaşlar merhaba, uzun zamandır sayfayı takıp edıyorum. bırcok konu ogrendım sızler sayesınde. bır arıza ıle karsı karsıyayım ve kafam yandı. artık sıze de bı danısmak ıstedım.
Restoran in tadilat işini yaptım. işletme de kompanzasyon yok. kolon Hattının birinde yaklaşık 50 adet led spot var.. diğer fazlar ile toplamda 120 130 tane led spot var. Tek hat semasında görünen 1*80a monofaze şalter hergün saat 18.00 gıbı atıyor. bazen bir sefer bazen bır kac sefer. ama saat hep benzer aralıklarda. bu saatte ledler devreye giriyor muhtemelen.. ancak bu hattın ilerisinde onun önünde 10A aydınlatma, 16A prizler 20A priz hatları var. bunlar atmıyor. gidiyor ana kolon hattında olan 80A monofaze saat 18.00 dan sonra atıyor.. hatta maksımum 50A var. meskenin gerilim değeri 420V seviyesinde. burada aşırı kapasitiften kaynaklı bir sorun olabilir mi abi? bu arıza türü beni reaktif tüketime itiyor ama sadece neden o 80A atıyor. fıkırlerınıze ıhtıyac duyuyorum. sımdıden tesekkur ederım

Ekli dosyalar

Sema kesinlikle bu şekilde ve anlamsızca o salter atıyor. Önü arkası degıl. 80a atıyor, harmonik ten mı kaynaklı bilemedim

arkadaşlar merhaba, uzun zamandır sayfayı takıp edıyorum. bırcok konu ogrendım sızler sayesınde. bır arıza ıle karsı karsıyayım ve kafam yandı. artık sıze de bı danısmak ıstedım.
Restoran in tadilat işini yaptım. işletme de kompanzasyon yok. kolon Hattının birinde yaklaşık 50 adet led spot var.. diğer fazlar ile toplamda 120 130 tane led spot var. Tek hat semasında görünen 1*80a monofaze şalter hergün saat 18.00 gıbı atıyor. bazen bir sefer bazen bır kac sefer. ama saat hep benzer aralıklarda. bu saatte ledler devreye giriyor muhtemelen.. ancak bu hattın ilerisinde onun önünde 10A aydınlatma, 16A prizler 20A priz hatları var. bunlar atmıyor. gidiyor ana kolon hattında olan 80A monofaze saat 18.00 dan sonra atıyor.. hatta maksımum 50A var. meskenin gerilim değeri 420V seviyesinde. burada aşırı kapasitiften kaynaklı bir sorun olabilir mi abi? bu arıza türü beni reaktif tüketime itiyor ama sadece neden o 80A atıyor. fıkırlerınıze ıhtıyac duyuyorum. sımdıden tesekkur ederım
Kompanzasyonun hangi şartlarda gerekli olduğu bilgileri bellidir.
Kompanzasyon olmasa bile reaktiften dolayı sigorta atmaz.
Muhtemel arızalar;
Sigorta bozuk olabilir, kablo çapı yetersiz, ek/bağlantı gevşekliği, ilgili saatlerde devreye giren unsurlar..

Fazlara uygun dağıtım yaparak yükü paylaştırabilirsiniz veya spotlarin hepsinin aynı anda devreye girmeden sıralı devreye girmesini sağlayıp deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Nötr kontrolü yaptım sorın yok. Kablolar ısınmıyor. Sıgortanın önünde 51a maksimum yük var. Sıgorta 3. Kez değişti.. Kablo kesiti 16lık. O saatlerde ledler devreye alınıyor, acaba harmonik ten kaunaklımı dıye dusunuyorum. İşletme de Kompanzasyon da yok

1*80a monofaze şalter hergün saat 18.00 gıbı atıyor.

Şemada hatta 80A siğorta var 16A siğorta var takılma mantığı . ( fark büyük )

1*80a monofaze şalter hergün saat 18.00 gıbı atıyor.

Şemada hatta 80A siğorta var 16A siğorta var takılma mantığı . ( fark büyük )
Üstat işte sorun da orada. Talı panoda olan küçük sıgortalarda atan yok. kolon hattında ki 20m geride olan 80a sıgorta atıyor. Kablo çok rahat. akım yok, ısınma yok.. Atıyor.

Yuklere bakın lütfen, 2 adet çay kazanı. Bır bulasık makinası. Bır baba fanı. 50led. 3 5 boşta prız. Bır kombı... Tek kafama takılan ledlerden kaynaklı bır harmonik olabilir mı? Buna çok takıldım..

Son düzenleme:
Üstat işte sorun da orada. Talı panoda atan yok kolon hattı 20m geride kı sıgorta atıyor. Kablo çok raha, akım yok ısınma yok.. Atıyor. Yuklere bakın 2 adet çay kazanı. Bır bulasık makinası. Bır baba fanı. 50led. 3 5 boşta prız. Bır kombı... Tek kafama takılan ledlerden kaynaklı bır harmonik olabilir mı? Buna çok takıldım..

16A siğorta sadece 50 adet led spot için olmalı .
80A siğorta takılmış
Niye 80A siğorta takılmış . ( sebebi nedir ? )
16A siğorta öncesi cihaz ürünler var ???
Siğortaları yok ? ( şemada gösterilmemiş )
Bulaşık mak .
Baba fanı
2 adet çay kazanı
Kombi
Bu ürün cihazların önüne güçlerine göre siğorta takmanız .
Arızayı daha kolay bulunur duruma getirmeniz .

Cihaz ürünlerin birinde arıza çıkarsa o hattın tüm elk enerjisi kesilmemiş olur .

Son düzenleme:
16A siğorta sadece 50 adet led spot için olmalı .
80A siğorta takılmış
Niye 80A siğorta takılmış . ( sebebi nedir ? )
16A siğorta öncesi cihaz ürünler var ???
Siğortaları yok ? ( şemada gösterilmemiş )
Bulaşık mak .
Baba fanı
2 adet çay kazanı
Kombi
Bu ürün cihazların önüne güçlerine göre siğorta takmanız .
Arızayı daha kolay bulunur duruma getirmeniz .

Cihaz ürünlerin birinde arıza çıkarsa o hattın tüm elk enerjisi kesilmemiş olur .
Üstat 80a ana kolon da. Tali panoda 10a 16a 20a var zaten. Tek hatta görünmüyor.. Dikkat ederseniz kesık kesık çizginin olduğu kısım ana pano içerisi.. O bahsettiğinız sigortalar ilerde talı panoda. Burada sorun şu; 50a yük geçen kablo da 80a takılı, ısınma yok gevşeklik yok ana şalter neden atar. Olay bu. Maksimum 50a geçiyor tam yükte

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,228
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri