çevre aydınlatma sigorta sorunu

hacilord

Üye
Katılım
3 Kas 2015
Mesajlar
32
Puanları
1
Yaş
44
binanın etrafında 9 adet aydınlatma lambası var. 4 senedir normal giden sistem sigorta attırmaya başladı.
aydınlatma sisteminde 9 adet tasarruf ampulü, tense ft04 fotosel röle, federal kontaktör var. Arıza akşam enerjileme başlayınca bazen 5 dk. bazen 2 saat ara ile sigorta attırıyor. bazende sigortayı kaldırmamıza bile müsade etmiyor. lamba, duy, duy bağlantısı, sigorta kontrol ettim sağlam. fotosel ve kontaktörü devre dışı bıraktım olmadı. sigorta panosunda atan sigortaları işaretledim bir fikri olan varsa gece gündüz demeden hemen denerim şimdiden teşekkürler. En üstteki turuncu sigorta lamba enerjileme sigortası.
vRVEnR.jpg
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kalbo da hasar olabilir mi? Bir yerde kirilma, ezilme, fare kemirmesi vb. Topraklama olcumu yaparken birden bire cihazim calismamaya basladi. Sonra birden duzeldi ve tekrar bozuldu duzeldi... boyle devam etti. Cihazi kontrol ettim saglam. Baglanti noktalari da normal. Fakat bir noktada kullandigim makarafan dolayi kablo halatin burulmasi gibi donmeye maruz kalmis ve tahminimce kirilmis. Boylebolunca ara ara temas ediyor ara ara da temas gidiyor. Ek yapmak istemedigim icin kabloyu komple degistirdim ve bir daha ariza çıkmadı. Bukulme olmamasi icin de artik daha dikkatli oluyorum. sizn tesisat direk boyle olmustur diyemem elbette. Sadece yardimci olabilir belki diye basimdan gecen ornegi soylemek istedim. Zor olur belki ama kabloyu komple kontrol etmek cozum getirebilir. Bunun icin de kesinti aninda lambalari tek tek baglayip sokerek arizanin olustugu aralik tesbit edilebilir. Boylece aralik bulunarak tum tesisatin kontrolunden kurtulunur
 
Kardes ilk olarak fotosel role ve kontaktoru cevre aydinlatma linyesinden ayirarak direkt olarak enerji ver hattin saglam olup olmadigini kontrol et..fotosel role veya kontaktorde herhaangi bir kisa devre durumu olusacagini sanmiyorum...yuksek ihtimalle lambalardan biri su aldi veya kablo kopuklugu - izole sorunu var..simdi resme baktim da tekrar senin atan kakr sanirim dogrumu goruyorum?
 
Direklerde lambaların bireysel sigortaları varmı ?

var ise bu sigortalrı kapatıp hattı enerjilendirip sigortanın atıp atmayacağını takip ederek hatta arıza olup olmadığından emin olabilirsiniz. Yok ise hattı bölerek denemeniz laızm. mesela 4. Direkten sonrasının enerjisini kesip deneyebilirsiniz. Sigorta atmaz ise arıza bu noktadan ileridedir, atar ise geridedir. Böyle böyle arızayı sıkıştırmanız lazım. Mümkün ise hattı kaldırarak kabloyu gözle kontrol edebilirsiniz. Bağzı tecrübelerime dayanarak yer altındaki kabloda izalasyon sorunu olduğunu tahmin ediyorum.
 
O tekli sigorta. ustundeki Kakr atmıyor onun haricince hepsi atıyor
 
Her lambanın sigortası yok. Yer alti hatti ise sorun bayagi isim var demektir. Bahce boydan boya kazilacak
 
Allah kolaylik versin..herseyi kontrol ettiginizi soyluyorsunuz.geriye kalan tek sey yeralti kablosundaki izolasyon sorunu..
 
drekler 3 fazla besleniyorsa fazları tek tek vererek dene hangi fazda atıyorsa yanmayan lambalara yönel. vacip deniz arkadaşımızın yöntemide mantıklı. deneme amaçlı lambaları aynı fazdan besle atmıyorsa 2 faz kısadevre olmuştur atıyorsa nötr fazlarla kısa devredir.slm
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst